full screen background image
Keresés
2020 június 29 - hétfő
  • :
  • :

Csütörtökön vívja a bajnoki döntő első párharcát a KSC Szekszárd és a Sopron

Csütörtökön vívja a bajnoki döntő első párharcát a KSC Szekszárd és a Sopron

2018.04.25. Az NB1 A-csoportos bajnokság döntőjében az Atomerőmű KSC Szekszárd a Sopron Basket együttesével mérkőzik. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc nyitó mérkőzése csütörtökön 18 órakor kezdődik a Szekszárd Városi Sportcsarnokban. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Végletekig kiélezett csatát hozott az Atomerőmű KSC Szekszárdmúlt heti zalaegerszegi vendégjátéka, mikor is a bajnoki elődöntő második mérkőzésén Mansaré Manty utolsó pillanatban szerzett fantasztikus kosarával a KSC egy pontos győzelmet aratott, lezárva így a második győzelemig tartó párharcot. Ahogy azt előzetesen várni lehetett, a ZTE igencsak motiváltan lépett pályára, így a mérkőzést “csak” egy izgalmas végjátékot követően, Erica McCall (21 pont, 12 lepattanó) és Studer Ágnes (19 pont, 7 gólpassz) vezérletével sikerült megnyerni.

Manty győztes kosara sokat jelenthet a KSC-nek a bajnoki döntőre nézve, hiszen Theodoreán Alexandráéknak így a hétvégén nem kellett mérkőzést játszaniuk, hanem megkezdhették a felkészülést a Sopron ellen.

Bár a KSC tavaly is alapszakasz győztesként várta a Sopront, a döntőt végül 3-1-es összesítéssel elbukta. A Djokics Zseljko vezette szakmai stáb idén azonban egy teljesen más jellegű párharcra készül, hiszen mindkét csapat igencsak megerősödött a korábbi szezonhoz képest. A KSC elsődleges csapatépítési filozófiája a keret magját alkotó magyar játékosok hosszú távú együtt tartása volt, akik közül időközben öten is a nemzeti válogatott bővebb keretébe kerültek. A fiatal Studer Ágnes – Gereben Lívia – Kiss Virág hármas, illetve a csapat többi tagja is számos hasznos tapasztalatot gyűjtött a szezon során, elég csak az Európa-kupa derbikre vagy a közelmúltban megnyert Magyar Kupa döntőre gondolni.

Az új légiósokat és edzőt szerződtető Sopron Basket a tavalyi szereplését messze túlszárnyalva nemcsak Euroliga négyes döntőt rendezett idén, de a török Yakin Dogu Üniversitesi legyőzésével végül ezüstéremmel zárta Európa legerősebb nemzetközi kupasorozatát.

Tekintettel arra, hogy Roberto Íniguez edző a magyar bajnokságban sokszor más rotációt alkalmaz, a játékosok egyéni statisztikái leginkább az Euroliga vonatkozásában reprezentatívak. A nemzetközi színtéren a szerb Alekszandra Crvendakics (10,7 pont; 6,9 lepattanó), a honosított amerikai Turner Yvonne (14,8 pont; 4,2 gólpassz; 1,9 labdaszerzés), valamint a szintén szerb Tina Jovanovics (7,6 pont; 5,8 lepattanó) és Jelena Milovanovics (12,6 pont; 4,4 lepattanó) viszi a prímet. A rotációt a spanyol Angela Salvadores (7,1 pont), az amerikai-szerb Danielle Page (5,5 pont), valamint a rutinos Fegyverneky Zsófia (4,6 pont; 3,3 gólpassz) teszi teljessé, míg a fiatalok (Dubei DebóraHatár BernadettWeninger Virág és Czukor Dalma) komoly tétmeccsen leginkább csak epizódszerephez jutnak. A soproniak rotációs lehetőségeit szűkíti, hogy az év során az amerikai Crystal Langhorne helyére igazolt szintén tengerentúli Alaina Coates magánéleti okok miatt elhagyta a csapatot.

Izgalmas döntő várható tehát, reméljük, hogy a KSC a tavalyi év tapasztalatait felhasználva idén már magabiztosan kezdi a küzdelmeket, hiszen az első mérkőzés kimenetele az egész párharcra nagy hatással lehet. A lányok idén már kétszer is bebizonyították, hogy a Sopron – még saját otthonában sem – verhetetlen csapat, ezért reméljük, hogy a fantasztikus hazai publikum támogatásával csütörtökön sikerül kiharcolni az előnyt.

A Sopron Basket elleni bajnoki döntő menetrendje (az egyik fél harmadik győzelméig):
1. mérkőzés: 2018. április 26. (csütörtök) 18:00, Szekszárd (M4 Sport élő).
2. mérkőzés: 2018. április 29. (vasárnap) 18:00, Sopron (M4 Sport felvételről).
3. mérkőzés: 2018. május 3. (csütörtök) 20:00, Szekszárd (M4 Sport élő).
4. mérkőzés: 2018. május 6. (vasárnap) 20:00, Sopron (M4 Sport élő) (ha szükséges).
5. mérkőzés: 2018. május 10. (csütörtök) 16:00, Szekszárd (M4 Sport élő) (ha szükséges).

Az Atomerőmű KSC Szekszárd – Sopron Basket (v.: Cziffra, Benczur, Ádám) bajnoki döntő párharc nyitó mérkőzése csütörtökön 18 órakor kezdődik a Szekszárd Városi Sportcsarnokban. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti. Mivel a döntőre hatalmas az érdeklődés, a belépőjegyhez nem jutó szurkolók a Garay téren felállított óriás kivetítőn közösen is követhetik majd az eseményeket.

RÁJÁTSZÁS EGYENES ÁGI MÉRKŐZÉSEK

Döntő:
Atomerőmű KSC Szekszárd (1.) – Sopron Basket (2.), állás: 0-0

Elődöntők:
Atomerőmű KSC Szekszárd (1.) – ZTE Női Kosárlabda Klub (4.), végeredmény: 2-0
Sopron Basket (2.) – CMB CARGO UNI Győr (3.), végeredmény: 2-0

Negyeddöntők:
Atomerőmű KSC Szekszárd (1.) – PINKK-Pécsi 424 (8.), végeredmény: 2-0
Sopron Basket (2.) – PEAC-Pécs (7.), végeredmény: 2-0
CMB CARGO UNI Győr (3.) – VBW CEKK Cegléd (6.), végeredmény: 2-0
ZTE Női Kosárlabda Klub (4.) – Aluinvent DVTK Miskolc (5.), végeredmény: 2-1

RÁJÁTSZÁS VIGASZÁGI MÉRKŐZÉSEK

Rájátszás az 3. helyért:
CMB CARGO UNI Győr (3.) – ZTE Női Kosárlabda Klub (4.), állás: 0-0

Rájátszás az 5. helyért:
Aluinvent DVTK Miskolc (5.) – VBW CEKK Cegléd (6.), állás: 0-1

Rájátszás az 7. helyért:
PEAC-Pécs (7.) – PINKK-Pécsi 424 (8.), végeredmény: 2-0

Rájátszás az 5-8. helyért:
Aluinvent DVTK Miskolc (5.) – PINKK-Pécsi 424 (8.), végeredmény: 2-0
VBW CEKK Cegléd (6.) – PEAC-Pécs (7.), végeredmény: 2-0

Forrás: kscszekszard.hu. Videó: PM REC