full screen background image
Keresés
2018 december 17 - hétfő
  • :
  • :

Dögkútba dobatta volna felesége holttestét egy Tolna megyei férfi – felfüggesztett börtönbüntetést kapott

Dögkútba dobatta volna felesége holttestét egy Tolna megyei férfi – felfüggesztett börtönbüntetést kapott

2017.08.29. Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt, mellékbüntetésként pedig indulatkezelési terápián való részvételre kötelezett a Pécsi Ítélőtábla kedden egy Tolna megyei férfit, aki ismerősével akarta megöletni a feleségét.

2018hirdetés

A táblabíróság MTI-hez eljuttatott tájékoztatója szerint a 45 éves, büntetett előéletű férfit első fokon a Szekszárdi Törvényszék márciusban 1 év 3 hónap börtönre ítélte, annak végrehajtását három évre felfüggesztette. A bíróság egyúttal elrendelte a vádlott pártfogói felügyeletét és külön magatartási szabályként előírta, hogy a vádlott vesse alá magát indulatkezelési terápiának. A vádlott és védője fellebbezése miatt eljárt táblabíróság Makai Lajos vezette büntetőtanácsa az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta – közölték.

A jogerős tényállás szerint a férfi 2004-ben létesített élettársi kapcsolatot a sértettel, 2006-ban gyermekük született. A gyermek születése után a vádlott és a sértett kapcsolata fokozatosan megromlott, 2014 decemberére teljesen elhidegültek egymástól. A nő 2015 márciusában elköltözött a közös lakásból; ezt a vádlott nem tudta feldolgozni – írták. A férfi – folytatták – tartott attól is, hogy elveszti közös gyermekük szülői felügyeleti jogát.

Ezek miatt arra kérte egy büntetett előéletű ismerősét – akinek korábban a házasságuk megromlásáról is beszámolt – hogy ölje meg a sértettet, holttestét pedig dobja egy dögkútba. Arra is kérte ismerősét, hogy a sértettet szállítsa külföldre, majd őt hagyja sorsára Németországban – ismertette a bíróság.

A vádlott 300-400 ezer forintot ígért a sértett megöléséért, amely összeget meg is mutatta ismerősének. Ő azonban az ajánlatokat visszautasította és megszakította a kapcsolatot a vádlottal.

MTI
Read previous post:
Close