full screen background image
Keresés
2018 július 22 - vasárnap
  • :
  • :

Durva informatikai támadás érte szombaton Magyarországot

Durva informatikai támadás érte szombaton Magyarországot

2016.04.02. Az elmúlt 24 órában több hullámban, ezres nagyságrendben támadás érte külföldi szerverekről a kormányzati informatikai hálózatot, a támadásokat sikerült elhárítani – közölte a Belügyminisztérium szombaton az MTI-vel.

reklam_furdonapok_2018hirdetés

A támadások folyamatosak, ezeket a kormány intézkedéseivel elhárította és a védelem érdekében a továbbiakban is mindent megtesz – tették hozzá közleményükben. Azt írták, a támadások a kormányzati informatikai hálózat nyilvános pontjainak kihasználásával, így például a kormányzati weboldalon és az akadémiai hálózaton keresztül történtek. Kiemelték, a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje az állam működését biztosító hálózatot és ezáltal a magyar emberek biztonságát.

Bakondi György a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában elmondta, nagyfokú szervezettségre utal a magyar kormányzati rendszereket érő informatikai támadás. Azt nem tudni, ki áll a támadás hátterében – közölte. A belbiztonsági főtanácsadó ugyanakkor hozzátette: a kormányzati adatbázisoknak fejlett informatikai védelmi rendszerük van.

Az M1-en elhangzott, hogy egyetlen nap alatt mintegy 62 ezer támadás érte a kormányzati informatikai hálózatot, a támadók többek között a kormány és a Magyar Tudományos Akadémia honlapja is elérhetetlenné tették. Bakondi György azt is mondta: a magyar kormányzati informatikai gerinchálózatot érő úgynevezett túlterheléses támadás jelenleg is tart.

MTI
Read previous post:
Close