full screen background image
Keresés
2019 szeptember 19 - csütörtök
  • :
  • :

Egy benzinkútrablás margójára

Egy benzinkútrablás margójára

2019.06.07. „Önnél mindig van egy baseball ütő, bárhova megy?”- tette fel a kérdést az ügyész a benzinkútrabló vádlottat játszó szereplőnek a Szekszárdi Törvényszéken megtartott perszimulációs bemutatón. A szekszárdi Garay János Gimnázium több, mint 80 diákja vett részt pénteken a bíróságon rendezett perszimuláción, amelyben szereplőként és moderátorként a Szekszárdi Törvényszék bírái és dolgozói működtek közre.

A perszimulációt interaktív moderáció szakította meg több helyen is. A közel kétórás programot a fiatalok végig figyelemmel és izgalommal követték, érdekes kérdéseket tettek fel a per menetével, a szereplőkkel, a történettel és a végén kihirdetett ítélettel kapcsolatban. A programon való részvételt nagyon hasznosnak találták és örömmel vették, hogy az általuk távolinak és hivatalosnak tűnő épület, valamint a benne dolgozó bírák emberközelivé válhattak a számukra, és megköszönték azt is, hogy kis időre bepillantást nyerhettek, hogy milyen nehéz is egy jó bírói döntést meghozni.

A perszimuláció s Nyitott Bíróság programban valósult meg, melynek folytatásaként a szervezők a nagyközönség számára is ki szeretnék nyitni a bíróságot, ezért csatlakoztak a Múzeumok éjszakája rendezvény sorozathoz, ahol 2019. június 22-én 16 órától a diákok által látott perszimuláiós előadást fogják megtartani, majd 18 órától óránkénti turnusokban tárlatvezetésre, interaktív előadásokra, kvízjátékokra fog sor kerülni a Szekszárdi Törvényszéken.

A programról bővebb információ a www.szekszarditorvenyszek.hu honlapon olvasható.

Forrás: Dr. Kovács Ildikó sajtószóvivő, Szekszárdi Törvényszék
Read previous post:
Close