full screen background image
Keresés
2018 június 18 - hétfő
  • :
  • :

Éjszaka lopakodott be egy nagydorogi házba egy tolvaj

Éjszaka lopakodott be egy nagydorogi házba egy tolvaj

2017.09.06. Vádemelést javasolnak egy férfi ellen, aki egy házból lopott Nagydorogon.

kadarka_net_sound_cuveehirdetés

Egy nagydorogi férfi tett feljelentést a rendőrségen, mert június 10-én az esti órákban egy ismeretlen a nyitott ajtón bement a házába, majd a folyosóról ellopott egy mobiltelefont.

A nagydorogi rendőrök a nyomozás eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetőjét, egy 35 éves helyi férfit, akit lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A férfi beismerő vallomást tett, szabadlábon védekezhet. A nyomozás során kiderült, hogy a férfi bűncselekményt megelőzően együtt italozott a sértettel, majd az éjszaka visszament és a folyosóról ellopta a telefont, amelyet egy helyi ismerősének eladott. A rendőrök egy nagydorogi férfitól lefoglalták a mobiltelefont, majd visszaadták a tulajdonosának.

A rendőrség a nyomozást befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal a Paksi Járási Ügyészségnek a napokban átadták.

A vagyon elleni bűncselekmények megelőzhetők, ha a az állampolgárok gondoskodnak értékeik biztonságáról. Éjszaka a lakásuk, lakóházuk kapuját, bejárati ajtaját zárják be. Használjanak vagyonvédelmi technikai eszközöket, riasztót, mozgásérzékelőt. Ezek megléte már önmagában is elriaszthatja az alkalmi tolvajokat.

A rendőrség minden törvény által biztosított eszközt igénybe vesz a bűncselekmények megelőzése, megakadályozása érdekében, de fontos, hogy mindenki tegyen saját biztonsága érdekében, így elkerülhető, hogy áldozattá váljanak.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close