full screen background image
Keresés
2019 február 19 - kedd
  • :
  • :

Éjszaka lopakodott be egy nagydorogi házba egy tolvaj

Éjszaka lopakodott be egy nagydorogi házba egy tolvaj

2017.09.06. Vádemelést javasolnak egy férfi ellen, aki egy házból lopott Nagydorogon.

Egy nagydorogi férfi tett feljelentést a rendőrségen, mert június 10-én az esti órákban egy ismeretlen a nyitott ajtón bement a házába, majd a folyosóról ellopott egy mobiltelefont.

A nagydorogi rendőrök a nyomozás eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetőjét, egy 35 éves helyi férfit, akit lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A férfi beismerő vallomást tett, szabadlábon védekezhet. A nyomozás során kiderült, hogy a férfi bűncselekményt megelőzően együtt italozott a sértettel, majd az éjszaka visszament és a folyosóról ellopta a telefont, amelyet egy helyi ismerősének eladott. A rendőrök egy nagydorogi férfitól lefoglalták a mobiltelefont, majd visszaadták a tulajdonosának.

A rendőrség a nyomozást befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal a Paksi Járási Ügyészségnek a napokban átadták.

A vagyon elleni bűncselekmények megelőzhetők, ha a az állampolgárok gondoskodnak értékeik biztonságáról. Éjszaka a lakásuk, lakóházuk kapuját, bejárati ajtaját zárják be. Használjanak vagyonvédelmi technikai eszközöket, riasztót, mozgásérzékelőt. Ezek megléte már önmagában is elriaszthatja az alkalmi tolvajokat.

A rendőrség minden törvény által biztosított eszközt igénybe vesz a bűncselekmények megelőzése, megakadályozása érdekében, de fontos, hogy mindenki tegyen saját biztonsága érdekében, így elkerülhető, hogy áldozattá váljanak.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close