full screen background image
Keresés
2020 május 25 - hétfő
  • :
  • :

Elkészült a „Bartina film” – szeptember 13-án tartják a díszbemutatót

Elkészült a „Bartina film” – szeptember 13-án tartják a díszbemutatót

2018.09.01. Az utolsó simításokat végzik az „Életem a tánc, szerelmem a Bartina” című dokumentumfilmen, melynek díszbemutatóját szeptember 13-án tartják a Babits Mihály Kulturális Központ Színháztermében.

Kindl Gábor poducer portálunknak elmondta, a dokumentumfilmben hatvanan – közöttük például az első tánccsoport tagjai közül többen – szólalnak meg, az alkotásban összesen több száz szereplő, archív, illetve és új felvételek és rengeteg táncbetét lesz látható. Hozzátette, összesen mintegy ezer percnyi anyagot vettek fel. Az első forgatást tavaly decemberben, a Bartina Karácsonyváró Nagyműsorán, a legutóbbit pedig kedden tartották. A film 90 perces lesz.

A film az „őskorszaktól” kezdve egészen a jelenkorig mutatja be az 52 éve indult és azóta országos hírnevű egyesület történetét és tevékenységét, melyben a hagyományápolással párhuzamosan nagy szerepet kap a következő generációk képzése, az utánpótlás biztosítása is. A dokumentumfilm két fő szál mentén fut és az egyesület története szempontjából meghatározó két kulcsfigura, illetve nagy részben az Ő elbeszéléseik köré épül. Egyikük az alapító Szabadi Mihály, Bessenyei- és Csokonai díjas koreográfus, a másik pedig Matókné Kapási Julianna, az egyesület művészeti vezetője.

A dokumentumfilm díszbemutatóját szeptember 13-án 19 órától tartják a Babits Mihály Kulturális Központ Színháztermében. Ezt követően még kétszer, szeptember 19-én és 21-én 18 órai kezdettel vetítik a filmet a kulturális központban. Jegyek a kulturális központban kaphatók.

Fotó: Kiss Albert – Szekszárdi Vasárnap

Kapcsolódó cikk:

Dokumentumfilm készül a Bartina Néptánc Egyesületről
Read previous post:
Close