full screen background image
Keresés
2020 március 29 - vasárnap
  • :
  • :

Elkezdődött a Szekszárdi Harmadik Kor Egyeteme III. szemesztere

Elkezdődött a Szekszárdi Harmadik Kor Egyeteme III. szemesztere

2017.10.16. Kezdetét vette a Szekszárdi Harmadik Kor Egyeteme III. szemesztere hétfő délután PTE KPVK-n.

A PTE-KPVK és a szekszárdi önkormányzat által közösen rendezett sorozat harmadik szemeszterének első előadásán Ács Rezső polgármester köszöntötte a szépkorú hallgatókat azzal a bejelentéssel, hogy a város Idősbarát Önkormányzat díjat vehetett át délelőtt Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől.

A polgármester – aki novemberben maga is tart majd előadást – azt is elmondta, reméli, hogy a harmadik szemeszter is olyan sikeres lesz, mint az első kettő volt, hiszen az egyetem ezúttal is érdekes témákat tár a hallgatóság elé. Hozzátette, az idei és a következő félév előadásainak alkalmával a résztvevők véleményét is várják, többek között azokról a témákról, melyekről a hallgatók szívesen hallanának előadást, még vonzóbbá téve a sorozatot.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere. Fotó: Kadarka.net

Dr. Horváth Béla, a PTE KPVK dékánja üdvözlő beszédében elmondta, a mai magyar társadalomban rendkívül jelentős azoknak a száma, akiket az idősekhez, vagyis a harmadik korban lévőkhöz sorolnak. Fontos, hogyan gondolkodunk azokról, akik leélték életüket egy adott közösségben, melyért sokat tettek – emelte ki.

Dr. habil. Nagy Janka Teodóra dékánhelyettes tudatta, a harmadik szemeszterben is követni fogják a hagyományokat az előadások tekintetében, bár ebben a szemeszterben már vendég előadók is tartanak majd előadást.

Az első előadást dr. Horváth Béla tartotta Virtuális valóság és a szappanoperák világa címmel. Ezt még további öt előadás követi majd az őszi szemeszterben: „Japán: az origamitól a gésákig”, „Az emberi agy funkciói az elmúlt évezredek tükrében a nyugati és a keleti orvoslás szemszögéből, „Több, mint jó bor”, valamint „Az időskori kommunikáció”, illetve „Az öregek ‘árverésétől’ Idősfalváig” címmel.

A tavaszi szemeszter tervezett témái: „A nyugdíjról jelen és jövő időben, „Csak a szíved legyen fiatal…”, „Ahol tisztesség öregnek lenni”, „Az időskor pszichológiája. A szemeszter utolsó előadásának témáját a hallgatók által javasolt témák közül választják ki.

Az előadások továbbra is ingyenesek, de előzetes regisztrációhoz kötöttek.

Bővebb információ a PTE KPVK honlapján – kattintson!

Kapcsolódó írások:

Fogunk-e mesélni unokáinknak Szekszárdról?
Bor, egészség és gasztronómia a Harmadik Kor Egyetemén
Hatvan felettiek diplomáztak a „Szekszárdi Harmadik Kor Egyetemén”
Elindult a Szekszárdi Harmadik Kor Egyeteme II. szemesztere

A vezetőképen: dr. Horváth Béla. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close