full screen background image
Keresés
2020 február 23 - vasárnap
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Emlékerdőt avattak Kisszékelyen

Emlékerdőt avattak Kisszékelyen

2019.12.18. Emlékerdőt avatott Kisszékelyen Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára kedden.

Kovács Zoltán – aki a 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos – elmondta: “erdőt az ültet, aki önmaga és a közössége szempontjából is felelősséggel gondolkodik a jövőjéről”. Erdőt azért ültetünk, hogy gyermekeink és utódaink élvezhessék annak hozományát, beleértve a fákat, az állatokat, és a tudást – tette hozzá.

Kiemelte: ez az a felelősségteljes hozzáállás, amely a kormány részéről is megjelenik. Ezért is döntöttek arról, hogy egy több mint 550 hektáros fásítási programot indítanak Magyarországon, ami 86 települést érint – mondta Kovács Zoltán.

Ennek részeként minden állami erdőgazdaságot arra kérnek, hogy legyen partner egyhektárnyi emlékerdő ültetésében – hangsúlyozta, hozzátéve: ennek az a célja, hogy a jövő generációi emlékezzenek majd a 2021-es és az 50 évvel korábbi nagy sikerű magyarországi vadászati világkiállításra.

Kovács Zoltán azt mondta: mindent elkövetnek, hogy a következő generációk úgy emlékezhessenek a 2021-es kiállításra, mint egy nagyszerű programra, de egyúttal egy új hagyomány lefektetett sarokkövére, amelyet érdemes folytatni.

A képen: Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, a 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos, Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára, a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. felügyelőbizottságának elnöke, Göbölös Péter, a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. vezérigazgatója és Bors Richárd, az “Egy a Természettel” Non-profit Kft. szakmai igazgatója (j-b) felavatja a több száz éves kocsányos tölgy tönkjéből faragott emléktáblát a világkiállítás és a vadásztársaság mintegy nyolcezer csemetéből álló, egyhektáros emlékerdejének átadásán  Kisszékelyen 2019. december 17-én. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

MTI
Read previous post:
Close