full screen background image
Keresés
2020 július 31 - péntek
  • :
  • :

Emlékfalat avattak dr. Márton Pál emlékére

Emlékfalat avattak dr. Márton Pál emlékére

2016.06.24. Emlékfalat avattak pénteken dr. Márton Pál ezredes tiszteletére a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság második emeletén. Mától az egykori megyei tűzoltóparancsnok nevét viseli a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság második emeleti tanterme.

Az avatón beszédet mondott dr. Hábermayer Tamás katasztrófavédelmi igazgatóhelyettes, aki a hagyományok és az elődök által megszerzett értékek, tapasztalatok tiszteletéről szólt. A néhai parancsnok tiszteletére létrehozott emlékfalat dr. Márton Pál unokái, Katalin és András leplezték le. Ezt követően dr. Kaszó Gyula vezető lelkipásztor szintén a hagyományok tiszteletének fontosságáról, valamint az öregek bölcsességéről, tartásáról tartott prédikációt, majd áldást kért a jelenlévőkre.

Szabó László, dr. Márton Pál veje nagy megtiszteltetésnek tartotta és a család nevében megköszönte a kezdeményezést. Néhai apósa kedvenc Nelson Mandela gondolatát idézte, mely szerint „A tanulás a legerősebb fegyver, amivel megváltoztathatod a világot”. Szabó László elmondta, hogy Márton Pál rendkívül fontosnak tartotta a tanulást, nemcsak beosztottait, hanem családtagjait, unokáit is az élethosszig tartó tanulásra buzdította. Többek között ezért is jó, hogy éppen egy olyan terem viseli majd az ezredes nevét, melyet minden nap oktatások, továbbképzések, értekezletek megtartására használnak.

Dr. Márton Pál életútja itt olvasható – kattintson!

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close