full screen background image
Keresés
2020 augusztus 4 - kedd
  • :
  • :

Erdők hete – több száz diákot várnak Gemencbe

Erdők hete – több száz diákot várnak Gemencbe

2015.09.28. Hétfőn kezdődik az Erdők hete, amelyen országszerte több mint 150 programot kínálnak az érdeklődőknek a magyar erdők megismerésére. Több száz diákot várnak Gemencbe.

Az Országos Erdészeti Egyesület által kezdeményezett rendezvénysorozat célja, hogy a magyar erdőket, a fenntartható erdőgazdálkodást az erdészek értő módon mutassák be a nagyközönség számára. Az idei évben az erdők megújulásával kapcsolatos ismereteket állítják majd előtérbe – közölte az MTI.

Az Erdők hetére kilátogatók megtudhatják többek között, hogyan születtek az ország erdei, mely fafajok képesek gyökereikről kihajtani, vagy éppen hogy milyen “sebességgel” vándorolnak az erdők a klimatikus változások hatására.

A kifejezetten gyerekeknek szóló programok – az erdei iskolai szakvezetések, játékos erdei tanórák – mellett számos, felnőtteknek szóló és családi rendezvényt is tartanak. A Körösök mentén a muzsika hangjai is felcsendülnek az erdőben, de lesz erdészeti nyílt nap, arborétumi séta, fafaragó kiállítás és az éjszakai égbolt csillagaival is megismerkedhetnek az odalátogatók.

Az október 4-ig tartó rendezvénysorozat megnyitóját a Zala megyei Csömödéren tartják, ahol az erdei kisvasúton működő Zakatoló Erdei Iskola programjain vehetnek részt az érdeklődők. A 19. Erdők hete részletes programja a www.erdokhete.hu oldalon olvasható – tájékoztatott az MTI.

A Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. Gemenc Erdészeti Erdei Iskolája csatlakozva az országos rendezvényhez idén is tartalmas egy hetes erdőjáró programmal várja a térség óvodásait, illetve általános- és középiskolás fiataljait hétfőtől péntekig – tudta meg a Kadarka.net. Mint azt a Gemenc Zrt-nél kérdésünkre elmondták, több száz óvodást és diákot várnak. Az intézmények meghívásos alapon vehetnek részt a programban.

A nagyközönség számára az elmúlt hétvégén állt nyitva a lehetőség Gemencben, hogy csatlakozzanak a Kerülj erdőt Erdésszel! elnevezésű erdőjáró programhoz.

Kadarka.net/MTI.
Read previous post:
Teljes holdfogyatkozás

2015.09.28. Több...

Close