full screen background image
Keresés
2020 július 4 - szombat
  • :
  • :

„Értékteremtő közmunka” a szekszárdi Rendelőintézetben

„Értékteremtő közmunka” a szekszárdi Rendelőintézetben

2015.05.29. Közmunkások segítségével szépül meg a szekszárdi Rendelőintézet az „Értékteremtő közmunka” programban.

Összefogott a Balassa János Kórház és a szekszárdi önkormányzat. A példaértékű kezdeményezésnek köszönhetően teljesen kifestik a Rendelőintézetet. Összesen nyolcan dolgoznak a felújításon, közülük négy szakembert a város közmunkásai közül választottak ki, szakképzettségük alapján. Jelentős, mintegy 2400 négyzetméter területű felületet festenek le az elkövetkező 6-8 hétvégén.

A Rendelőintézet a közös gondolkodás és összefogás eredményeként újulhat meg – mondta el a kezdeményezésről tartott sajtótájékoztatón Ács Rezső, Szekszárd polgármestere. Hozzátette, az ötlet a kórház új főigazgatójától, dr. Kondákor Istvántól származik.

A város a közmunkások között keresett és talált festőket, akik szakképzettségüknek köszönhetően értékteremtő munkát végezhetnek. A kórház az alapanyagot biztosította, a város pedig négy festővel segíti a felújítást, térítésmentesen – emelte ki a polgármester. A munkát péntek délutántól vasárnap délutánig végzik, hogy ne zavarják a betegeket. Ez a program jó példa arra, hogy közmunkával is lehet értékteremtő munkát végezni – hívta fel a figyelmet.

Ács Rezső elmondta, a város igyekszik mindent megtenni, hogy az egészségügyi ellátás színvonalán javítson. Ezért is engedték át használatra az Alisca Terra üresen álló Sárvíz utcai épületét díjmentesen a mentőállomás felújításának idejére, de ezt hivatott szolgálni a Kandó Kálmán utcai háziorvosi rendelők felújítása – mutatott rá. Zárásként elmondta, a programot kiterjesztik az egészségügyön túlra, keresik a lehetőségeket az együttműködésekre.

Az egészségügy nagyon nehéz helyzetben van és jó tapasztalni, hogy az önkormányzat támogatja a kórházat – mondta el dr. Kondákor István főigazgató, aki „meghatónak” nevezte a „város nyitottságát”. A legnagyobb betegforgalmat lebonyolító hely a Rendelőintézet, ahol akár napi 400 beteg is megfordul. A tisztasági festés pedig nagyban növeli majd az ellátásra várók komfortérzetét. A felhasznált festéket egy részét adományként kapták – tette hozzá.

Bútorcserére is szükség lenne, de a Rendelőintézet mind a 400 ülőhelyének újakra cserélése mintegy 4 millió forintba kerülne. Ezt azonban nem tudják kigazdálkodni – tájékoztatott. Ezért mint mondta, nagyon hálásak volnának a további felajánlásokért, érkezzenek azok a polgároktól, vagy a vállalkozóktól.

Köszönöm a segítséget és remélem, hogy a közös munka nyomán megvalósuló szépítő felújítás elnyeri a lakosság tetszését – mondta el befejezésül a főigazgató.

Fotó: Kiss Albert
Read previous post:
Close