full screen background image
Keresés
2018 május 28 - hétfő
  • :
  • :

Esernyőnek álcázott fegyvereket és robbanóanyagot gyártott egy férfi Pincehelyen

Esernyőnek álcázott fegyvereket és robbanóanyagot gyártott egy férfi Pincehelyen

2017.05.05. Engedély nélkül lőfegyvereket, illetve robbanóanyagot gyártott egy férfi Pincehelyen, akit a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai fogtak el csütörtökön. A férfi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásba helyezését.

A Terrorelhárítási Központ feljelentése alapján visszaélés robbanóanyaggal vagy robbanószerrel, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A TEK jogszabályban meghatározott felderítési tevékenysége során információ merült fel arra vonatkozóan, hogy K. Dániel, engedély nélkül lőfegyvereket, illetve robbanóanyagot gyárt egy általa rendszeresen használt pincehelyi ingatlan területén. Az ingatlanhoz több mellékhelyiség is tartozik, melyek kapcsán megállapíthatóvá vált, hogy a férfi több alkalommal lövéseket adott le a birtokában lévő illegális lőfegyverekkel.

A Terrorelhárítási Központ műveleti egysége 2017. május 03-án elfogta K. Dánielt és átadta a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak.

A helyszínen a rendőrök – az elsődleges szakértői vélemény alapján – 25 db éles lőszert, 22-es kaliberű álcázott fegyvereket és HMTD típusú robbanóanyagot találtak. K. Dániel a fegyverek álcázása érdekében esernyők nyelébe építette bele az emberélet kioltására is alkalmas szerkezeteket.

A Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata a robbanóanyagot– tekintettel annak instabil állapotára, 2017. május 04-én felrobbantotta. K. Dánielt őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Videó/fotó: TEK
Read previous post:
Close