full screen background image
Keresés
2018 június 18 - hétfő
  • :
  • :

Esős hétvége várható Szekszárdon és környékén

Esős hétvége várható Szekszárdon és környékén

2018.06.14.  A következő napokban is többnyire borús, csapadékos idő várható, szombaton és vasárnap 27 fokig emelkedhet a hőmérséklet Szekszárdon és környékén – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

kadarka_net_sound_cuveehirdetés

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 16, napközben 24, szombat hajnalban 17, napközben 27, vasárnap hajnalban 18, napközben 27 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken időnként erős, szombaton élénk, míg vasárnap mérsékelt, időnként élénk lehet a légmozgás. Az égbolt pénteken várhatóan erősen borult, szombaton közepesen, illetve erősen felhős, míg vasárnap erősen felhős, illetve borult lesz. Csapadékra szombaton és vasárnap van kilátás, szombaton mintegy 8, vasárnap mintegy 5 milliméter csapadék hullhat.

Az előrejelzés alapján a jövő hét első felében a hétvégihez hasonlóan alakulnak majd a hőmérsékletek Hétfőn hajnalban 17, napközben 28, kedd hajnalban 19, napközben 29, míg szerda hajnalban 19, napközben 29 fok valószínű Szekszárdon és környékén.  Hétfőn időnként erős, kedden és szerdán élénk lehet a légmozgás. Az égbolt hétfőn várhatóan kissé, kedden közepesen, szerdán kissé felhős lesz.

Országos előrejelzés

Pénteken többnyire erősen felhős idő várható. A keleti, délkeleti megyékben helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. A szél több helyen lesz erős, a Zemplénben viharos is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-18, a legmagasabb hőmérséklet 21-26 fok között várható.

Szombaton hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap, de a déli óráktól több helyen valószínű zápor, zivatar. Helyenként megerősödik, zivatar idején viharossá fokozódik a szél is. A leghidegebb órákban 14-19 fok lehet. Napközben 24-30 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap napos és erősen felhős időszakok váltakoznak, de összességében ismét több helyen valószínű zápor, zivatar. Emellett helyenként megerősödik a szél, zivatar idején viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 14-19 fok között valószínű. A nappali maximumok 25-30 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

A képen Szekszárd. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close