full screen background image
Keresés
2020 február 25 - kedd
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

EYOF: Steve Aoki amerikai dj is fellép a nyitóünnepségen

EYOF: Steve Aoki amerikai dj is fellép a nyitóünnepségen

2017.06.06. Steve Aoki amerikai dj is fellép a 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) nyitóünnepségén július 23-án, a 14 ezer férőhelyes ETO Parkban. A kétórás ünnepséget, amelynek műsorvezetője Ördög Nóra és Szujó Zoltán lesz, a Duna World élőben közvetíti – jelentették be kedden a szervezők sajtótájékoztatón Győrben.

Borkai Zsolt, a város polgármestere, a szervezőbizottság elnöke elmondta, hogy a 20.30 órakor kezdődő ünnepséggel “valami szépet, egyedit” szeretnének megvalósítani, ami méltó egy olimpiai eseményhez, “komoly üzenetet hordoz” a részt vevő ötven európai országnak, és megmutatja Magyarország és Győr kultúráját a világnak.

Heilig András, a nyitóünnepség rendezője elárulta, hogy a kétórás ceremónia három blokkból áll össze, és több formabontó eleme is lesz.

A 25 perces nyitányban Bánhegyi Adrienn világ- és Európa-bajnok kötélugró fellépése köti majd össze egyebek mellett a Győri Balett, a Győri Nemzeti Színház, a Győri Filharmonikus Zenekar és a Vaskakas Bábszínház műsorait. Több mint háromszáz ember, köztük táncosok, akrobaták, különböző művészeti és sportágak képviselői lépnek fel. Látványos eleme lesz az ünnepségnek egy hatszor hat méteres LED-kocka, amelyet a pályán helyeznek el.

A szervezők célja, hogy mindenkit bevonjanak az ünneplésbe, ezért a nézők speciális karkötőt kapnak majd, amellyel a sportolók pályára vonulásakor válhatnak aktív résztvevővé. Formabontó eleme lesz a megnyitónak, hogy a részt vevő ötven ország háromezer sportolója nem a stadionról kívül vonul be a pályára, hanem a lelátókról, hogy ők is részesei legyenek a nyitánynak. A bevonulást követően hangzanak el a beszédek, érkezik meg az EYOF-láng és teszik le a fogadalmat a sportolók.

Az ünnepség harmadik blokkjában, a fináléban a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató résztvevői mellett a Kerekes Band és az EYOF hivatalos dalát is játszó The Biebers lép fel. Steve Aoki a tervek szerint utolsóként lép majd színpadra, és mintegy félórás koncertet ad.

Szujó Zoltán sportriporter, műsorvezető elmondta, hogy azért a Duna World tűzi műsorára a nyitóünnepség közvetítését, hogy az egész Kárpát-medencében, Ausztráliában vagy az Amerikai Egyesült Államokban is nyomon követhessék a nézők.

Az M4 Sporton naponta kétszer adnak összefoglalót, kora délután a délelőtti versenyekről, este pedig, a vizes világbajnokság közvetítései után a nap többi eseményéről.

Domanyik Eszter, a győri önkormányzat városmarketing és programszervezési főosztályvezetője elmondta, hogy a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) – amely az esemény kiemelt médiatámogatója – lehetőség szerint online és egyéb közösségi felületein is bekapcsolódik az események közvetítésébe.

Mint azt megírtuk, Szekszárdra érkezett szombat délután az európai olimpiai láng, melyről július 23-án meggyújtják az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) ideje alatt lobogó lángot.

A képen Hugó a kakas, az EYOF kabalafigurája Szekszárdon. Fotó: Kadarka.net

MTI
Read previous post:
Close