full screen background image
Keresés
2018 január 23 - kedd
 • :
 • :

Félszáz helyen vált könnyebbé a gyalogátkelőhelyen való átjutás Szekszárdon

Félszáz helyen vált könnyebbé a gyalogátkelőhelyen való átjutás Szekszárdon

2017.09.14. A gyalogátkelőhelyeken való könnyebb közlekedést segíti egy nemrég lezárult projekt, melynek keretében mintegy félszáz helyen süllyesztették le az útpadkákat Szekszárd belvárosában.

Sok jelzés érkezett a polgármesteri hivatalhoz azzal kapcsolatban, hogy a belvárosi gyalogátkelőhelyeken való közlekedés problémát okoz. A magas útpadkákra való feljutás, fellépés ugyanis a babakocsival közlekedők és a mozgáskorlátozottak, mozgásukban akadályozottak számára nehézséget jelentett – mondta el Ács Rezső, Szekszárd polgármestere a Bezerédj iskolánál szerda délelőtt megtartott sajtótájékoztatón.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere. Fotó: Kadarka.net

Mint azt tudatta, annak érdekében, hogy elhárítsák a problémát, elsőként feltérképezték a gócpontokat. Hozzátette, a Mátyás király utca, a Holub utca, a Dienes Valéria utca és a Béla király tér által behatárolt belvárosi területen valamennyi átkelőhelyhez tartozó útpadkát 1,5 méter szélességben lesüllyesztették. Ennek köszönhetően mintegy félszáz helyen vált könnyebbé a gyalogátkelőhelyeken való átjutás. A mintegy 5 millió forint értékű munkát teljes egészében saját költségvetésből fedezte az önkormányzat – tudatta a városvezető.

Kérdésre azt is elmondta, hogy a járdafelújítások folytatódnak, a részleteket egy három éves tervben határozták meg. Ugyancsak tájékoztatott, hogy befejeződött a Bor utca teljes rekonstrukciója, valamint elmondta, hogy az Interspar áruház környékén több mint 80 parkolóhelyet létesítenek.

Fotó: Kadarka.net


 • Tivadar Kóczián

  …én ezt nem értem, ha pontosan feltérképezték, megtervezték és el is végezték a munkát, akkor, hogy a büdös francban nem lehet pontosan tudni, hogy 47, 48 vagy 49 darabot készítettek?! Ez a fidesz mutyi, így működik a fidesz, mindenben pontatlanok, félremagyaráznak, hazudnak, lopnak, csalnak, éjjel nappal! Mocskos patkányok! Phöööö!

  • Gusztav Kalifaszi

   Elnézést, de nem értem, hogy jön ide akár a fidesz, akár a mutyi.
   Az építkezéshez szakember kell, és nem az a rakat segédművezető, akik támaszkodtak a lapáton. Ahhoz, hogy egy nyamvadt brigádvezető vagy kőműves, aki látott már akadálymentesített átkelőt ne tegyen követ a szélére, hanem hagyja csak úgy elfolyni laposra a járdát, annak mi köze pl. a mutyihoz, vagy épp a fideszhez??? Minden esély megvan rá, hogy a nagy 90-es év utáni tanult kőművesek, és mérnökök trehány munkája ez. A többi meg valami nem ide illő felesleges fóbia. Ahogy Isten mondaná: Meg van a helye és ideje az imának, de megvan a helye és ideje a hadakozásnak is. Azonban a kettő nincs egy helyen.

 • Gusztav Kalifaszi

  Személyesen találkoztam azzal az emberrel, aki anno pár éve éppen ellenőrizte, és vette át az elkészült átkelőket ellenőrizve.

  – Akkor jeleztem neki, hogy milyen munka, az, hogy a 21. században nem biztosítanak a mozgássérülteknek akadálymentes haladást?? Elmondtam hogy az új út a Szent István térnél a Mikes utca kereszteződésnél nem akadálymentesített. na azóta az egyik oldalról az. Mi ez? Ha lementél dögölj meg, vagy fordulj vissza?

  – A Mikes utca nyugati oldalán lévő járdán tessék már végigmenni! Mondjuk a szent I. tértől a CBA-ig. 6 padka és egy vicc. A kezdetnél 6-7 cm… a Csokonai utcai “szigetet” minden mozgássérült balesetveszélyesen kerülgeti… kockáztatva a gázolást merthogy azt a 4 métert minek megmászni… A tűzoltóságnál meg már akkora a padka, hogy nemcsak a mozgássérültek, de még a korosabb nyugdíjasok sem képesek megmászni!
  – Amúgy az egyik igen forgalmas járdaszakaszt sem ártana rendbe tenni!
  A Perczel Mór sarkától a Mikes utcáig tartó, a játszóteret keresztben átszelő közel 40 éves járda, amin a szökőkútból virágoskertet csináltak érthetetlen módon, miközben máshol ivókutak és szökőkutak létesülnek… arra is ráférne a teljes “döccenőmentesítés”. Nem beszélve az eső utáni hatalmas kerülhetetlen tócsákról! Nem volt a mesternek vízmértéke???
  – Ott kérem megszámolhatatlan mennyiségű ember jár-kel napi szinten, mondjuk úgy, a kórház és a vasút között… és ez csak két utcácskányi járda.
  – Az egészben a legszomorúbb, hogy az ország fizette a felújítást, és alapból olyan munkát végeztek, amit pár éven belül lehet javítani a város pénzéből. Hol itt a garancia? Miért kell a városi adók terhére javítgatni, amit az országosan megbízott brigád elcseszett?

 • Frankos

  Kalifaszi! Nem érted? Gondolkozz el rajta, és majd meg fogod érteni! “barátilag”

  Tiwcsi barátomnak meg igaza van!Read previous post:
Close