full screen background image
Keresés
2020 május 31 - vasárnap
  • :
  • :

Fiatalok, de már példaképek: világbajnokság résztvevőit köszöntötték Szekszárdon

Fiatalok, de már példaképek: világbajnokság résztvevőit köszöntötték Szekszárdon

2017.09.13. Világbajnokságon járt sportolóit köszöntötte a Szekszárdi Kajak-Kenu SE nagy családja kedden délután.

Edzők, sportolók és szüleik gyülekeztek szeptember 12-én a klub Sió-parti vízitelepén. Valamivel 16 óra után begördült a kisbusz, amellyel Jámbor Attila edző hozta haza a dél-afrikai maratoni távú világbajnokságon szerepelt tanítványait, Korsós Zsófiát és Nagy Viktóriát, valamint Bodnár Balázst és Horváth Ádámot. Előbbi páros ezüstérmet szerzett az ifjúsági hölgyek versenyében, míg a fiúk – pályafutásuk első világbajnokságán – az előkelő hetedik helyen zártak, így járt nekik a klubtársak,
barátok elismerése, tapsa.

A válogatott sportolókat üdvözlő edző, Jámborné Inger Nikoletta kiemelte, hogy a Pietermaritzburgban elért eredményekből ők és az egyesület fiatal sportolói egyaránt profitálhatnak. Utóbbiak láthatják, hogy meddig lehet eljutni kemény, kitartó munkával.

Ezt erősítette meg Ács Rezső is, aki hangsúlyozta: bár maguk is fiatalok még, a kisebbeknek ők már most példaképek. A polgármester – a város ajándékaként – 100 ezer forintos vásárlási utalványt ajánlott fel a Szekszárdi KKSE világbajnokságon járt kajakosainak.

Nagy Viktória, Kosrós Zsófia, Horváth Ádám és Bodnár Balázs. Fotó: Kiss Albert – Szekszárdi Vasárnap.

A két páros közül „érdekes” módon a fiúk voltak elégedettebbek. „Életünk első világbajnoksága volt, és sikerült száztíz százalékot kiadnunk magunkból” – mondta Bodnár Balázs és Horváth Ádám. A vb-ezüsttel a lányok sem voltak csalódottak, de a verseny alakulása miatt azért maradt bennük némi hiányérzet.

„A rajt után bent ragadtunk a mezőnyben, mire jó pár koccanás után kiverekedtük onnan magunkat, a rivális másik magyar egység már legalább száz méter előnyt szerzett. Ekkora hátrányt nem tudtunk ledolgozni” – fogalmazott Nagy Viktória. Korsós Zsófia is azt sajnálta, hogy ezúttal nem derülhetett ki, versenyképesek lettek volna-e a világbajnok Bakó, Kőhalmi duóval…

Jámbor Attila edző arról beszélt, hogy furcsa volt tanítványai futamait a világhálón keresztül követni. „Kisgyerek koruk óta nálunk készülnek, ott voltam minden versenyükön, ám a távolság miatt most nem lehettem mellettük. Nem mintha nem lennének már önállóak, de szeretek a parton sürögni-forogni, és talán a jelenlétem is megnyugtatja őket” – mondta a tréner.

Jámbor Attila hozzátette: a Dél-Afrikát megjárt sportolók most rövid pihenőt kapnak, aztán folytatják a munkát. Közben persze átbeszélik a világbajnoki futamok tanulságait, és azt is, mely versenyeken állnak még rajthoz idén.

Szerző: Fekete László – Szekszárdi Vasárnap. Fotó: Kiss Albert – Szekszárdi Vasárnap
Read previous post:
Close