full screen background image
Keresés
2018 április 26 - csütörtök
  • :
  • :

Figyelmeztetést adott ki az OMSZ Tolna megyére

Figyelmeztetést adott ki az OMSZ Tolna megyére

2017.05.11. Az ország nagy részére első-, vagy másodfokú figyelmeztetést adott ki péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

polus_autohazhirdetés

Tolna megy területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Mint írják: kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar, károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében. Az OMSZ 15 megye területére adott kielső, vagy másodfokú figyelmeztetést péntekre. Csak Somogy-, Zala-, Vas-, és Veszprém megyére nem adtak ki figyelmeztetést. Borsod-Abaúj-Zemplén-, Hajdú-Bihar-, Heves-, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén másodfokú figyelmeztető jelzés van érvényben. A többi megyében elsőfokú a figyelmeztetés szintje.

Mindig ellenőrizze, hogy aktuális-e még a figyelmeztető jelzést. Ezt a met.hu-n teheti meg – kattintson!

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.05.12. péntek éjfélig

Péntekre virradó éjszaka labilizálódik a légkör és leginkább péntek hajnaltól a középső és keleti országrészben a záporok mellett zivatarok kialakulása is valószínű. A péntek délelőtt kelet, északkelet felé visszahúzó, távolodó csapadékrendszer mögött csak átmenetileg stabilizálódik a légkör, csökken a felhőzet. A déli, kora délutáni óráktól kiemelten először az északi országrészben intenzív zivatarfelhők kialakulása várható.

Péntek délután nagyobb számban az északi megyékben és az Alföldön intenzív zivatarokra lehet számítani, melyek kelet felé helyeződnek át. Kiemelten Észak-Magyarországon, az Alföld északi felén helyenként heves zivatarok kialakulása is valószínű, melyekhez 70-100 km/h-s szélroham, nagyobb méretű jég is társulhat. Az egymást követő záporokból, zivatarokból leginkább északkeleten 20-30 mm feletti csapadék hullhat. Ugyanakkor az Alföld déli részén, kisebb eséllyel a Dunántúlon is kialakulhat heves zivatar. Este főképpen még keleten, délkeleten lehetnek szórványos zivatarok.

2017.05.11. 18:15 Országos Meteorológiai Szolgálat

A képen Szekszárd. Fotó: Retkes Tamás
Read previous post:
Close