full screen background image
Keresés
2020 április 3 - péntek
  • :
  • :

Folytatódik a borús, párás idő

Folytatódik a borús, párás idő

2020.01.17. Folytatódik a borús, párás idő a hétvégén Szekszárdon és környékén.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban -2, napközben -1, szombat hajnalban -4, napközben 2, vasárnap hajnalban -1, napközben 2 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken, szombaton és vasárnap is mérsékelt légmozgásra lehet számítani. Pénteken sűrű köd várható, szombaton és vasárnap pedig közepesen felhős lesz az égbolt. Vasárnap elenyésző mennyiségű havas esőre van kilátás.

A jövő hét elején enyhén nőnek a nappali csúcshőmérsékletek. Hétfőn hajnalban -1, napközben 4, kedd hajnalban -3, napközben 4, szerda hajnalban -5, napközben 4 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Csapadék nem várható.

Országos előrejelzés

Pénteken többnyire borult, párás, többfelé ködös idő várható, csak helyenként – főként a hegycsúcsokon – süt ki hosszabb időre a nap. Hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat. A leghidegebb órákban mínusz 6 és 0, napközben mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet, de ahol kisüt a nap, ennél pár fokkal több is lehet.

Szombaton és vasárnap is többnyire erősen felhős vagy borult, párás időre lehet számítani. Szombaton kis területen lehet napsütés. Szombat délutántól a Dunántúl nyugati felén elszórtan előfordulhat kisebb havazás, havas eső, másutt szitálás, ónos szitálás, hószállingózás lehet.

Vasárnap is főként a Dunántúlon valószínű elszórtan hószállingózás, kisebb havazás, havas eső. Ekkor a szél többfelé megélénkül, nyugaton meg is erősödhet.

A minimumhőmérséklet mindkét nap mínusz 7 és 0 fok között valószínű. A nappali maximumok szombaton mínusz 2 és plusz 5, vasárnap mínusz 1 és plusz 5 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

Fotó: Retkes Tamás

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close