full screen background image
Keresés
2019 augusztus 24 - szombat
  • :
  • :

Folytatódik a pécsi tévétorony és környékének turisztikai célú fejlesztése

Folytatódik a pécsi tévétorony és környékének turisztikai célú fejlesztése

2018.04.25. A kivilágítása után környezetének megújításával folytatódik a pécsi tévétorony 2019 elejéig tartó mintegy 450 millió forintos turisztikai fejlesztése – tájékoztatta Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), Pécs polgármestere és Hoppál Péter, a város és térsége fideszes parlamenti képviselője szerdán az MTI-t.

Közleményükben azt írták: a baranyai megyeszékhely egyik legkedveltebb, a Misina-tetőn található látványossága tavaly kapott korszerű LED-es világítást, a napokban pedig átadták a munkaterületet az európai uniós pályázati forrásból finanszírozott projekt második ütemének megvalósítására hivatott kivitelezőnek.

A munkálatok során egy használaton kívüli épület rekonstrukciójával információs pontot, kiállítóteret, kávézót, jégpályát és minigolfpályát alakítanak ki. Emellett utakat, járdákat, buszfordulót újítanak fel, padokat helyeznek el és egyebek mellett játszótereket építenek – sorolták. Hozzátették: a közbiztonságot térfigyelő kamerák felszerelésével növelik.

Hangsúlyozták, a pécsi önkormányzat célja, hogy e beruházással bővítse turisztikai kínálatát, folytassa az állatkert modernizációjával megkezdett, a mecseki városrészt érintő attrakciók fejlesztését.

A tévétorony a kivitelezés ideje alatt is látogatható, gyalog, autóval és tömegközlekedéssel egyaránt megközelíthető – olvasható Páva Zsolt és Hoppál Péter közleményében.

Fotó: tvtoronypecs.hu

MTI
Read previous post:
Close