full screen background image
Keresés
2020 augusztus 2 - vasárnap
  • :
  • :

Fontos rangadó előtt áll a KSC Szekszárd

Fontos rangadó előtt áll a KSC Szekszárd

2018.12.04. Az MBK Ruzomberok együttesét fogadja szerda este az Atomerőmű KSC Szekszárd. A mérkőzés győztese nagy lépést tehet az Európa-kupa H-csoportjának megnyerése felé. A 18 órakor kezdődő találkozót a DIGI Sport 2 élőben közvetíti.

A két és fél hetes válogatott szünet után Szlovéniában, a Cinkarna Celje otthonában folytatta a 2018/2019-es szezont az Atomerőmű KSC Szekszárd. Ahogyan azt előzetesen várni lehetett, a vendéglátók ezúttal jóval nagyobb ellenállást fejtettek ki, mint Szekszárdon, de Djokics Zseljko csapata végül hét pontos győzelmet aratott. A KSC Abby Bishop (21 pont, 9 lepattanó) és Erica McCall (20 pont, 10 lepattanó, 4 gólpassz) vezérletével már tizenhat ponttal is vezetett a találkozón, de harmadik negyed végére, negyedik negyed elejére felzárkóztak a szlovénok. A záró játékrészben szerencsére két légiósunk ismét vállára vette az együttest, így a végjátékban nem forgott veszélyben a győzelem. Bár a csapat ezúttal is 30 százalék alatt dobott kintről (6/21), a mindössze 10 eladott labdáért, illetve a tartásért és természetesen a győzelemért mindenképpen jár a dicséret a lányoknak.

A KSC a hétvégén nem lépett pályára a magyar bajnokságban, mivel a 8. fordulóbeli PINKK elleni találkozóját (a pécsiek EWBL-szereplése miatt) már szeptember végén lejátszotta. Így Celje után most a Ruzomberok ellen készülhetnek Theodoreán Alexandráék, ami az Európa-kupa H-csoportja legnagyobb rangadójának ígérkezik, hiszen a győztes komoly lépést tehet a csoportgyőzelem felé. Reméljük, hogy szurkolóink ezen az igen fontos mérkőzésen ismét megtöltik a Szekszárd Városi Sportcsarnok lelátóit és megmutatják az érkező szlovák csapatnak, milyen is egy igazi rangadó hangulat Szekszárdon.

Az MBK Ruzomberok 10-0-ás hibátlan mérleggel vezeti a szlovák bajnokságot, míg az Európa-kupában 3 győzelemmel és 1 vereséggel áll a H-csoport élén. A rózsahegyiek elsősorban igen erős kezdőcsapatukra építkeznek, ami a rotációban is látható: Juraj Suja vezetőedző az Európa-kupában és a komolyabb játékerőt képviselő hazai ellenfelek ellen kulcsjátékosait 30 perc környékén vagy afelett játszatja, míg a többi bajnokin a cserepad jut nagyobb szerephez. A nemzetközi színtéren az amerikai Janeesa “Chucky” Jeffery (15,3 pont; 8,3 lepattanó; 5,5 gólpassz) és Aaryn Ellenberg-Wiley (23,0 pont; 6,0 lepattanó; 3,5 gólpassz; 2,3 labdaszerzés), a litván Egle Siksniute (13,0 pont; 5,8 lepattanó; 1,5 blokk), az ukrán Olga Jackovec (9,8 pont; 4,3 lepattanó), Miroslava Mistinová (6,5 pont; 5,0 lepattanó) és a kispadról beszálló szerb Nevena Markovics (5,0 pont; 5,3 lepattanó; 1,3 blokk) rendelkezik a legjobb mutatókkal. A rózsahegyiek legutóbb szombaton léptek pályára, mikor is könnyed, 103-41-es győzelmet arattak a Banska Bystrica ellen.

A Ruzomberok és a KSC november eleji szlovákiai összecsapását a hazaiak 65-58-ra nyerték meg. Bár a nem túl szívélyes vendéglátás ellenére igen sok szekszárdi fanatikus szurkolt a helyszínen a lányoknak, a Bishop nélkül felálló csapat sajnos rendkívül gyenge dobóformát fogott ki (3/23 volt a mérleg a triplavonalon túlról), így a hazaiak szinte végig vezetve arattak győzelmet. Az igen kemény és küzdelmes találkozó legjobb dobói Ellenberg-Wiley (20/3), Siksniute (17) és Jackovec (11/3), illetve a mindig stabil teljesítményt nyújtó McCall (20/3) voltak.

Az egyesületünk – a tavalyi évhez hasonlóan – a mérkőzés előtt labdagyűjtési akciót szervez azoknak az óvodáknak és általános iskoláknak, ahová klubunk utánpótláskorú kislányai járnak, így köszönve meg az egész éves együttműködést az érintett intézményeknek. A közelgő ünnepek alkalmából kérik, segítsen Ön is, és hozzon magával egy új vagy használt gumilabdát, amit a bemutatást követően, a bemondó felszólítására a játéktérre kell dobni.

A KSC-Ruzomberok rangadó (vezeti: Alin Faur (román), Bogdan Podar (román), Nemanja Ninkovics (szerb)) szerdán 18 órakor kezdődik a Szekszárd Városi Sportcsarnokban. A találkozót a DIGI Sport 2 élőben közvetíti.

Az Európa-kupa H-csoportjának Nymburk-Celje mérkőzését szerdán 19 órakor rendezik Csehországban.

Forrás: kscszekszard.hu. Videó: Papp Máté
Read previous post:
Close