full screen background image
Keresés
2020 július 9 - csütörtök
  • :
  • :

Éppen csak megvette a szekszárdi család a Skodát, máris kigyulladt

Éppen csak megvette a szekszárdi család a Skodát, máris kigyulladt

2018.05.13. Alig tudott néhány tíz kilométert megtenni frissen vásárolt használt Skodájával a szekszárdi Sallai Attila, amikor a kocsi péntek este lángra gyulladt az 56-os úton. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat tagja éppen arra járt és eloltotta lángokat. A kocsi előző tulajdonosa hallani sem akar saját esetleges felelősségéről.

Mint azt megírtuk, kigyulladt egy Skoda Fabia típusú személygépkocsi péntek kora este az 56-os számú főút szekszárdi szakaszán. Szintén megírtuk, az autóban egy pár és karon ülő gyermekük utazott. A történtek után portálunk Facebook oldalán jelezte olvasónk, hogy az eset vele történt.

Mint azt a szekszárdi Sallai Attila a történtekről elmondta, az 56-os út és a Palánki út kereszteződésénél füstszagra lett figyelmes felesége. A következő pillanatban pedig már lángnyelvek törtek elő a gázpedál felől. Alighogy kiugrottak az autóból, az ablakok automatikusan felhúzódtak, a centrálzár pedig lezárt – mesélte a férfi, aki szerint hatalmas szerencséjük, hogy még ez előtt ki tudott szállni a kocsiból 4 hónapos gyermekével és felesésével, aki 2 hónapos terhes. Vagyis, nem is hárman, hanem négyen utaztak a kocsiban.

Szintén nagy szerencséjükre éppen arra jött a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat tagja, Máté János százados, aki saját kézi porral oltójával oltotta el a tüzet, majd értesítette a tűzoltókat, akik két járművel érkeztek a helyszínre.

A történet sava-borsa azonban csak ezután következik. A 2000-es évjáratú Skoda Fabia-t ugyanis a történtek napján, vagyis pénteken vásárolta tulajdonosa, utolsó megspórolt pénzéből. A kocsi átíratással együtt 420 ezer forintba került.

Mint mesélte, az autót Kajdacson vette, éppen csak hazajött vele Szekszárdra és elvégezte az átíratást, valamint biztosítást kötött rá. Mindössze mintegy 50 kilométert tettek meg a járművel, a tűzeset idején pedig éppen bevásárolni igyekeztek – tette hozzá.

Sallai Attila szerint a tüzet az előző tulajdonos által házilag rosszul bekötött erősítő okozhatta. Felhívta az előző tulajdonost, aki hallani sem akart saját esetleges felelősségéről, illetve arról, hogy visszafizesse a vételi árat.  A tulajdonos feltette a kérdést, miért Ő viselje a következményeket, és hogy háríthatja el teljesen a felelősséget az előző tulajdonos, amikor Ő mindössze fél napja használta az autót.

Sallai Attila zárásként megosztotta,  a történtek  miatt feljelentést tesz a Skoda előző tulajdonosa ellen. Bár ettől még se pénze, seautója.

Fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 
Read previous post:
Kispesti siker Pakson

2018.05.13....

Close