full screen background image
Keresés
2020 február 20 - csütörtök
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Gránátdobásban és lövészetben is összemérték tudásukat Szekszárdon

Gránátdobásban és lövészetben is összemérték tudásukat Szekszárdon

2018.10.06. A Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium csapata képviseli Tolna megyét az országos döntőn.

Harmadik alkalommal rendezték meg a Perczel Mór Rendészeti Versenyt pénteken a szekszárdi atlétikai pályán. A rendezvényen tíz – egyenként négy fős – csapat vett részt Szekszárdról, Paksról és Dombóvárról. A 40 tanulóból 31 fiú és 9 lány mérettette meg erejét és tudását. A versenyző diákok nagy része középiskola rendészeti orientációs szakról érkezett, egyetlen ún. „civil” csapatként a paksi BGSZC Szent István Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégium diákjai vettek részt a megmérettetésen.

Fotó: kadarka.net

A versenyzők nyolc – jórészt erőnléti – versenyszámban mérték össze erejüket. A diákoknak időre kellett megfelelő számú felülést és fekvőtámaszt megcsinálniuk. Összemérték erejüket továbbá akadályokkal nehezített pályán végrehajtott gránátdobásban, hajlított karú függésben, ingafutásban, légpuska-lövészetben és 4×400 méteres váltófutásban. A fizikai jellegű megmérettetések között pedig egy rendőrszakmai kérdésekből összeállított tesztet kellett kitölteniük a tanulóknak.

A versenyt végül az AM Dunántúli Agrárszakképző Központ Csapó Dániel Szakgimnázuma, Szakközépiskola és Kollégium – Végh Csaba, Sárközi Ádám, Németh Attila, Kuti Gergő – csapata nyerte. A második helyen szintén a Csapó Dániel Szakgimnáziuma csapata végzett, míg a harmadik helyet a dombóvári Apáczai Csere János Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium csapata szerezte meg.

Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Fotó: Kadarka.net

 
Read previous post:
Close