full screen background image
Keresés
2019 január 17 - csütörtök
  • :
  • :

A Győr ellen lép pályára a KSC Szekszárd az Európa-kupa rájátszásban

A Győr ellen lép pályára a KSC Szekszárd az Európa-kupa rájátszásban

2017.12.12. Az Atomerőmű KSC Szekszárd szerdán 18:45-től a CMB CARGO UNI Győr otthonában kezdi meg az Európa-kupa egyenes kieséses szakaszát. A mérkőzést a DIGI Sport 2 élőben közvetíti.

Szombaton tovább építette bajnoki veretlenségi sorozatát az Atomerőmű KSC Szekszárd, miután a BEAC otthonában huszonöt pontos győzelmet aratott. A lelkes hazaiak az első félidőben még jól tartották magukat (a félidőben 33-38 állt az eredményjelzőn), de a nagyszünet után a KSC magasabb sebességi fokozatba kapcsolt és magabiztos győzelmet aratott. A szekszárdiak közül Erica McCall (18 pont, 6 lepattanó, 3 labdaszerzés) volt a legeredményesebb, de Teja Oblak (10 pont, 7 gólpassz, 3 labdaszerzés), Krnjics Szara (7 pont, 14 lepattanó, 4 gólpassz), Bálint Réka (11 pont, 4 lepattanó), Gereben Lívia (11 pont, 4 lepattanó) és Maja Erkic (13 pont, 4 gólpassz) is bőven adott munkát a statisztikusoknak.

A KSC az Európa-kupa csoportköréből – 4 győzelemmel és 2 vereséggel – tizenkettedik kiemeltként jutott tovább. A lebonyolítási rendszer alapján a rájátszás első körében a Győrrel találkozik, akik ellen két mérkőzéses párharc alapján dől el a továbbjutás. A nyertes a legjobb tizenhat között a lengyel Sleza Wroclaw együttesével mérkőzik majd.

A KSC-Győr párosítás vegyes érzelmeket váltott ki a szekszárdi klubvezetésben is, hiszen bár nem kell hat ezer kilométert Krasznojarszkba utazni, de sajnos jövő héten egy magyar csapat számára mindenképpen véget ér a nemzetközi kupaszereplés. Mivel a Győr igen komoly játékerőt képvisel és az utóbbi időben hagyományosan nagy csatákat vívunk velük, a most következő párharc is igen izgalmasnak ígérkezik. Tekintettel arra, hogy két mérkőzésen dől el a továbbjutás, az első találkozón – a nyertes személye mellett – az elért pontkülönbségre is érdemes lesz figyelni.

CMB CARGO UNI Győr az Európa-kupa J-csoportjának harmadik helyén végzett 3-3-as mérleggel. Az első fordulóban a francia Saint-Amand otthonában 77-70 arányú vereséget szenvedtek, amit saját pályán a szintén francia Nantes Reze (76-70) ellen javítottak ki. Ezután két hazai vereség következett: először a csoportgyőztes belga Namur ellen maradtak alul 72-82-re, majd a Saint-Amand is győzni tudott Győrben (62-74). A továbbjutást végül két értékes idegenbeli siker szállította a Nantes (60-64) és a Namur (62-63) ellen.
A csoportkörben az amerikai Nirra Fields (15,5 pont; 6,3 lepattanó; 3,7 gólpassz), a honosított Goree Cyesha (11,2 pont; 9,8 lepattanó), Krivacsevics Tijana (13,0 pont; 7,8 lepattanó) és Simon Zsófia (10,0 pont; 3,3 gólpassz) teljesített a legjobban.
A kisalföldiek végül huszonegyedik kiemeltként jutottak az Európa-kupa rájátszásába.

A Győr a magyar bajnokságban 9 lejátszott mérkőzést követően 7 győzelmet és 2 vereséget számlál. Vereségeiket hazai pályán a KSC, valamint legutóbb idegenben pedig a CEKK ellen szenvedték el.
A honi pontvadászatban Fields (18,9 pont; 5,9 lepattanó; 3,6 gólpassz), Krivacsevics (14,0 pont; 5,7 lepattanó; 2,1 labdaszerzés), Goree (13,3 pont; 8,7 lepattanó) és Czank Tímea (6,6 pont; 3,8 gólpassz) rendelkezik a legjobb egyéni mutatókkal.

A KSC október végén, idegenben 74-79-re múlta felül a Simon Zsófia és Laklóth Anna nélkül felálló Győrt. A találkozó legjobb dobói Varga Zsófia (17/9), Fields (15/3), Czank (14/6) és Krivacsevics (13), illetve Oblak (21/6) és Krnjics (17) voltak.

A győriek legutóbb vasárnap, Cegléden léptek pályára, ahol nagy csatában kilenc pontos (79-70) vereséget szenvedtek. A vendégek legjobb dobói Fields (24/3), Goree (14) és Simon Zsófia (13/3) voltak. A hírek szerint a találkozón Krivacsevics bokasérülést szenvedett.

A CMB CARGO UNI Győr – Atomerőmű KSC Szekszárd (v.: Rohacky (osztrák), Vulic (horvát), Zupancic (szlovén)) Európa-kupa rájátszás mérkőzés szerdán 18:45-kor kerül megrendezésre a Győr Városi Egyetemi Sportcsarnokban. A rangadóra az egyesület szurkolói buszt indít, de a találkozó a Digi Sport 2 18:30-kor kezdődő élő közvetítésében is megtekinthető lesz.

Kapcsolódó cikk:
A győri edző törlesztene a KSC Szekszárddal szemben

Forrás: kscszekszard.hu. Videó: PM REC
Read previous post:
Close