full screen background image
Keresés
2020 június 30 - kedd
  • :
  • :

Harminc fokhoz közeli hőmérsékletek várhatók Szekszárdon és környékén

Harminc fokhoz közeli hőmérsékletek várhatók Szekszárdon és környékén

2018.05.04. Harminc fokhoz közeli csúcshőmérsékletek várhatók a hétvégén Szekszárdon és környékén.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 17, napközben 30, szombat hajnalban 16, napközben 29, vasárnap hajnalban 15, napközben 28 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken és szombaton mérsékelt, illetve élénk, vasárnap élénk, időnként erős lehet a légmozgás. Az égbolt pénteken és szombaton kissé, valamint közepesen felhős, vasárnap közepesen és kissé felhős lesz. Szombaton elenyésző mennyiségű csapadék hullhat.

Az előrejelzés alapján a jövő hét első felében néhány fokkal csökkennek a csúcshőmérsékletek. Hétfő hajnalban 12, napközben 25, kedd hajnalban 12, napközben 22, míg szerda hajnalban 13, napközben 23 fok valószínű Szekszárdon és környékén. A légmozgás hétfőn élénk, kedden időnként erős, szerdán pedig élénk lehet. Az ég ezen a három napon várhatóan közepesen és erősen felhős lesz, szerdán pedig mérsékelt és élénk lehet. Kedden és szerdán néhány milliméter csapadék eshet.

Országos előrejelzés

Pénteken a napsütés mellett délnyugaton szórványosan, máshol helyenként fordulhat elő zápor, zivatar. A szél megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-17 fok között valószínű. A nappali maximumok általában 26-32 fok között alakulnak, de nyugaton kissé hűvösebb lesz.

Szombaton több órára kisüthet a nap, de szórványosan zápor, zivatar is lehet. Emellett nagy területen élénk, elsősorban északkeleten többfelé erős, zivatarok környezetében viharos lehet a szél. A minimumhőmérséklet 13-18, a maximumhőmérséklet 25-31 fok között várható.

Vasárnap is jellemzően napos idő várható. Elszórtan, nagyobb eséllyel az ország déli felén lehetnek záporok, zivatarok. Helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban 12-18 fok lehet. Napközben 24-29 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

Fotó: Kiss Albert – Szekszárdi Vasárnap

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close