full screen background image
Keresés
2020 június 29 - hétfő
  • :
  • :

Harmincezer látogató a Pünkösdi Hal- és Vadünnepen

Harmincezer látogató a Pünkösdi Hal- és Vadünnepen

2017.06.08. A Szüreti Napok után a második legtöbb érdeklődőt vonzó rendezvénnyé nőtte ki magát a Pünkösdi Hal- és Vadünnep, melyen az idén mintegy harmincezren vettek részt.

Második alkalommal rendezte meg június 2. és 5. között Szekszárd tavaly útjára indított, új gasztronómiai fesztiválját a Babits Mihály Kulturális Központ. A közönség létszáma a másfélszeresére nőtt az előző évhez képest, így a Pünkösdi Hal- és Vadünnep a Szüreti Napok után a második legtöbb érdeklődőt vonzó nagyrendezvénnyé nőtte ki magát. A jó időjárás mellett közel harmincezer látogatót vonzott a változatos és színes programkínálat. A Béla király térre esténként a nagykoncertekre három-hatezer ember volt kíváncsi.

A 43 különböző színpadi program között a legnépszerűbb Demjén Ferenc, Caramel, a TNT és Vastag Csaba koncertje volt. De nagy sikert aratott Schell Judit és László Boldizsár előadása, valamint a Band Of StreetS és a Guča Partizans Brass Band hangulatos muzsikája is.

A legkisebbeknek szánt programok délelőtt 10 órakor kezdődtek, így ebben az időben a Béla király tér gyermekzenétől, és – kacajtól volt hangos a Széltolók zenekar, a Fabula Együttes, Kovácsovics Fruzsina, a Magyar Népmese Színház és a Grimaszk Bábszínház előadása alatt.

A rendezvény alappillére a gasztronómia volt, a Vendéglátók Kerekasztala Szekszárdért Egyesület több mint ötezer adag ételt adott el a Gasztrosátorban, a hagyományos fogásokon kívül sikere volt az újdonságoknak is. Nagy favorit volt a fish and chips és a harcsaburger. A vásári forgatagban is örömmel fedezték fel és kóstolták a vásárlók a vad füstölt árukat, a szarvas kolbászt- és szalámit, valamint kézműves sajtokat. A Liszt Ferenc téri sörsátron kívül a pünkösdi borudvar is benépesedett mind a négy nap kora délutánjára, így egészen késő estig ízlelhette az ínyenc közönség a jobbnál jobb szekszárdi borokat és a környék pálinkáit.

A rendezvény sikerességéhez hozzájárultak a helyi fellépők az Alisca Brass Band, a Collection, a Bartina Néptánc Egyesület, a Tücsök Zenés Színpad, a Pecze Jazz Quartet, a Mozgásművészeti Stúdió, a Szöcske Akrobatikus R’N’R, az Iberican Sport Egyesület, a Gemenc Tánc Sport Egyesület, és az „Ifjú Szív” Német Nemzetiségi Néptánc Együttes, akik mindig nagy közönséget vonzanak egyedi programjaikkal.

A templom melletti játszóparkban gyerekek és felnőttek is egyaránt jól szórakoztak, próbára tehették szellemi és fizikai erejüket. A családok a Szent István téri négysávos úton is benépesítették a vidámparkot. Mindenki bátorságához mérten próbálhatta ki a különböző extrém játékokat és körhintákat.

A fesztivál különlegessége volt a hétfő délutáni Magyar Jazz Ünnepe, ahol a Szekszárd Jazz Quartet, a JAZZCAD és Tóth Viktor Tercett adott koncertet.

A kiváló időjárásnak is köszönhető, hogy a fesztivál kísérő rendezvényein is nagy volt a részvétel. A Szekszárdi Nyitott Pincék, a Pünkösdi Mini Fúvós Fesztivál, a Kamarazenekari Fesztivál és a Szekszárdi Református- és Evangélikus Egyházközség által szervezett „Megújulás útján” című lelki programsorozat mind mind kuriózumként egészítette ki a négy napos fesztivált Szekszárdon.

A szervezők köszönik a jelenlévőknek az érdeklődést, a távolmaradóknak a türelmet, megértést, melyet az év mintegy 10 – 12 fesztiváli napjában tanúsítanak az útlezárások és az alkalmankénti záróra-hosszabbítások, zajhatás esetén.

Kattintson a Pünkösdi Hal- és Vadünnepen szombaton készült képgalériánkért!

Forrás/fotó: Szekszárd MJV önkormányzata, Babits Mihály Kulturális Központ
Read previous post:
Close