full screen background image
Keresés
2019 március 22 - péntek
  • :
  • :

Három figyelmeztető jelzést is kiadtak Tolna megye területére

Három figyelmeztető jelzést is kiadtak Tolna megye területére

2017.09.01. Három figyelmeztető jelzést is kiadott a várható viharok miatt szombatra Tolna megye területére az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Mint azt az elsőfokú figyelmeztetésnek megfelelően írják, szombaton Tolna megyében kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében. Emellett ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a várható felhőszakadások miatt. Az OMSZ közlése szerint intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. A harmadik figyelmeztetőjelzés alapján 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat.

Az OMSZ nemcsak Tolna megye, de az ország nagy részére figyelmeztető jelzést adott ki a várható heves zivatarok és felhőszakadások miatt.

Mindig ellenőrizze, hogy érvényes-e még a figyelmeztető jelzés. Ezt a met.hu oldalon teheti meg – kattintson!

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.09.02. szombat éjfélig

Zivatarok

A péntek déli óráktól előbb a Nyugat-Dunántúlon, majd este már a Dunántúl más részein és a középső országrészben is kialakulhat elszórtan zivatar intenzív csapadék (>10-15 mm) és viharos széllökések kíséretében. Átmeneti szünet után szombaton már a déli megyékben és a Tiszántúlon van esélye helyenként zivatarnak. Egy-egy heves zivatar sem kizárt, de károkozó szélrohamoknak kicsi az esélye.

Kiadós eső

Szombat délután dél felől kiterjedt csapadéktevékenység kezdődik, mely fokozatosan észak felé terjed. Vasárnap délelőttig a Dunántúl délkeleti területein és az Alföldön várható kiadós mennyiségű, 15-20 mm-t meghaladó eső. A legnagyobb mennyiségre – nagyobb bizonytalanság mellett – a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön lehet számítani, akár 30-40 mm-t is meghaladó összegekkel.

2017.09.01. 09:55 Országos Meteorológiai Szolgálat

A képen Szekszárd. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close