full screen background image
Keresés
2018 június 23 - szombat
  • :
  • :

Három figyelmeztető jelzést is kiadtak Tolna megye területére

Három figyelmeztető jelzést is kiadtak Tolna megye területére

2017.09.01. Három figyelmeztető jelzést is kiadott a várható viharok miatt szombatra Tolna megye területére az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

kadarka_net_sound_cuveehirdetés

Mint azt az elsőfokú figyelmeztetésnek megfelelően írják, szombaton Tolna megyében kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében. Emellett ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a várható felhőszakadások miatt. Az OMSZ közlése szerint intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. A harmadik figyelmeztetőjelzés alapján 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat.

Az OMSZ nemcsak Tolna megye, de az ország nagy részére figyelmeztető jelzést adott ki a várható heves zivatarok és felhőszakadások miatt.

Mindig ellenőrizze, hogy érvényes-e még a figyelmeztető jelzés. Ezt a met.hu oldalon teheti meg – kattintson!

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.09.02. szombat éjfélig

Zivatarok

A péntek déli óráktól előbb a Nyugat-Dunántúlon, majd este már a Dunántúl más részein és a középső országrészben is kialakulhat elszórtan zivatar intenzív csapadék (>10-15 mm) és viharos széllökések kíséretében. Átmeneti szünet után szombaton már a déli megyékben és a Tiszántúlon van esélye helyenként zivatarnak. Egy-egy heves zivatar sem kizárt, de károkozó szélrohamoknak kicsi az esélye.

Kiadós eső

Szombat délután dél felől kiterjedt csapadéktevékenység kezdődik, mely fokozatosan észak felé terjed. Vasárnap délelőttig a Dunántúl délkeleti területein és az Alföldön várható kiadós mennyiségű, 15-20 mm-t meghaladó eső. A legnagyobb mennyiségre – nagyobb bizonytalanság mellett – a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön lehet számítani, akár 30-40 mm-t is meghaladó összegekkel.

2017.09.01. 09:55 Országos Meteorológiai Szolgálat

A képen Szekszárd. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close