full screen background image
Keresés
2020 február 23 - vasárnap
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Háromnapos ellenőrzést tartott a katasztrófavédelem Tolna megye útjain

Háromnapos ellenőrzést tartott a katasztrófavédelem Tolna megye útjain

2019.04.17. A korábbi évekhez hasonlóan idén tavasszal is országos közúti (ADR) ellenőrzési akciót tartott a katasztrófavédelem a társszervek részvételével. A DISASTER 2019 ADR I. elnevezésű háromnapos ellenőrzéssorozatra április 9. és 11. között került sor.

Az akció elsődleges célja ezúttal is az illegális, rejtett nemzetközi és belföldi közúti veszélyes szállítmányok felderítése, a szabálytalan, ezért kockázatot jelentő veszélyes áruk kiszűrése, ezzel a közúti közlekedés biztonságának növelése volt.

Az ellenőrzéssorozat 2019. április 9-én egy központilag végrehajtott rádiópróbával indult. A három nap során összesen 20 helyszínen 281 közúti járművet ellenőriztek Tolna megyében, ezek közül 26 jármű szállított az ADR hatálya alá tartozó veszélyes árut. Az ellenőrök mindössze egyetlen szabálytalanságot tártak fel, a járművön készenlétben tartott tűzoltó készülék karbantartási ideje járt le.

A katasztrófavédelem szakembereinek munkáját 16 helyszínen a rendőrség, 6 helyszínen az adó-, 1 helyszínen pedig a közlekedési hatóság szakemberei segítették megyénkben. A feltárt hiányosságokkal kapcsolatban minden hatóság megindította saját eljárását.

Az ellenőrök szúrópróbaszerűen vizsgálták a nem jelölt (nem az ADR hatálya alá tartozó) járműveket is, itt szintén 1 esetben tapasztaltak, ugyancsak a tűzoltó készülékkel kapcsolatos szabálytalanságot. Az ellenőrzött közúti járművek összesen több mint 190 tonna, és több mint 120 ezer liter veszélyes árut szállítottak.

A katasztrófavédelem minden évben tart a mostanihoz hasonló összehangolt ellenőrzési akciókat, amelyek a közúti veszélyesáru-szállítás biztonságának növelését célozzák.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close