full screen background image
Keresés
2018 június 18 - hétfő
  • :
  • :

Hatalmas sikert aratott a szálkai Lajver Pik-nik

Hatalmas sikert aratott a szálkai Lajver Pik-nik

|Promóció| Felejthetetlen nyárnyitó élményben lehetett része azoknak, akik ellátogattak a múlt hét szombaton a lélegzetelállító természeti közegben fekvő Lajver Borbirtokon első alkalommal megtartott Lajver Pik-nikre, mely test és lélek számára egyaránt teljes feltöltődést kínált.

kadarka_net_sound_cuveehirdetés

Nem csoda, hogy az első alkalommal megtartott nyárindító rendezvényre olyan sokan voltak kíváncsiak, hogy az összes jegy már elővételben elkelt. Kevés olyan helyet tudunk emlékezetünkbe idézni, ahol a megkapó környezet és a modern építészet olyan tökéletes párost alkot, mint a Lajvér Borbirtokon, ahol június 2-án valódi piknik  hangulat várta a vendégeket.

A völgyek és dombok metszésében fekvő páratlan szépségű borbirtokon megtartott különleges nyárindító rendezvény vendégeit egyaránt elbűvölte a megkapó látvány. Mindegy, hogy a látogatók a fa belsővel burkolt étterem óriási üvegablakán át, az asztalként szolgáló boroshordók mellől szemlélték, vagy éppen a sűrűn elhelyezett babzsákokon kényelmesen elhelyezkedve tekintettek rá, a csodálatos panoráma egyaránt lenyűgözte a résztvevőket. A feldolgozó, szőlősorok közül kimagasodó teraszként szolgáló épületrészén helyet foglalók ég és föld között lebegve érezhették magukat.

Ég és föld között. Fotó: Kadarka.net

Ám a Lajver Piknik vendégeiben, korántsem csak a gyönyörű természeti látvány és az exkluzív épített környezett hagyhatott felejthetetlen emlékeket. A  vendéglátók jóvoltából színes programkínálat és a kulináris élvezetek tárháza várta azokat a szerencsés résztvevőket, akiknek a kényelmi szempontok miatt limitált férőhelyek száma ellenére sikerült hozzájutniuk egy-egy jegyhez.

A kiváló hangulathoz többek között hozzájárultak a DJ Greg S által kevert zenék is. A lemezlovas egyedien átalakított VW Transporter T1-eséről, a „Muzikwagen”-ről szinte megállás nélkül szóltak az ismerősen csengő dallamok.

A „Tetovált Séf” kápráztatta el főzőtudományával a vendégeket. Fotó: Kadarka.net

A gasztronómia iránt rajongók élőben láthatták és hallhatták azt, is hogyan dolgozik egy valódi sztárszakács. Serényi Zsolt, a „Tetovált Séf” jóvoltából a vendégek apró trükköket, fogásokat is elcsíphettek. Sőt a közismert szakács nemcsak főzőtudományából, de az általa elkészített ételekből is kóstolót adott az érdeklődőknek. Ők pedig lankadatlan figyelemmel tisztelték meg Zsoltot, akinek pultja előtt sor alakult ki a kóstolásra szánt ínycsiklandó illatú grillezett ételekért.

Azokra, akik a főzőshow után esetleg éhesen maradtak volna, más finomságok is vártak. A vendégek ugyanis emellett a helyi kistermelők által biztosított alapanyagokból készült igazi ételkülönlegességeket is megízlelhették. Kapósnak is bizonyult a lilahagyma lekvárral, kézműves füstölt parenyicával kínált szarvas burger, a magos kiflivel párosított vaddisznókolbász és a knédlibe töltött csirkemell burger.

Kényelemben, fesztelenül. Fotó: Kadarka.net

Akik elég korán érkeztek, azok közelebbről is megismerkedhettek a Lajvér lankáival, a Borbirtokot övező dűlőkkel. A terepjárós élménytúrán résztvevők választásuk szerint Landrover, vagy a retro életérzést idéző GAZ terepjáróról szemlélve köthettek még közelebbi ismeretséget a lenyűgöző Szekszárdi borvidékkel. A dűlőtúrára, melyre a helyszínen lehetett jelentkezni, gyorsan be is teltek a helyek. Nem volt ez másként a „pincebejárással” sem, melyen a jelentkezők száma szintén gyorsan elérte a maximumot. Aki lekéste, az sajnálhatja, mert ilyen különleges, az építészeti csúcsmegoldások tárházát felvonultató pincét valószínűleg nem láthat egyhamar.

A Lajvér sokszínű kínálatában megtalálható borok kóstolásában azonban természetesen mindenkinek korlátlanul része lehetett. Egyetlen pohár sem maradt üresen, ami nem is csoda, hiszen a résztvevőket kortól és nemtől függetlenül összekötötte a borok, a kulturált borfogyasztás iránti rajongás. A belépőjegyhez járó borkuponok jóvoltából a vendégek megízlelhették a Lajver Rosé Cuvéet, a Lajver L6 Cuvéet és akár a Lajver Olaszrizlinget is. Aki pedig további borokra vágyott, az akár a négytételes borkóstolóra is benevezhetett, vagy szabadon választhatott a kínálatból.

Kóstoló az üdítő Lajver Rosé Cuvée-ből. Fotó: Kadarka.net

A hatalmas érdeklődés este sem hagyott alább. Rakonczai Imre piano estje annyira magával ragadta a jelenlévőket, hogy remek hangulatú, valódi össznépi táncolás vette kezdetét. A zenész és zeneszerző által eljátszott közismert számokat hallgatva nemcsak a színpad előtt, az étteremnél és a füves területen is mulattak a vendégek.

Rakonczai Imre az est végén azt is elárulta, hogy remekül érezte magát, hiszen mint mondta: mindig felemelő egy közösen mulató, felszabadult hangulatú társaságnak zenélni.

Tácra perdültek a vendégek Rakoczai Imre piano estjénFotó: Kadarka.net

A Lajver Pik-niken egyébiránt nem Rakonczai Imre volt az egyetlen közismert személyiség. Kárász Róbertnek, aki kikapcsolódni érkezett párjával Rozával, annyira megtetszett az impozáns környezet, hogy még drón felvételt is készített a rendezvényről. A televíziós műsorvezető azt is elárulta, hogy borkedvelő és szekszárdi, közte Lajver borokat is fogyaszt időnként. A közismert személyiségeket tekintve rajtuk kívül szintén jelen volt az olimpiai 4. helyezett, Európa-kupa győztes egykori kalapácsvető, Gécsek Tibor, aki szintén remek kikapcsolódásra találhatott a Pik-niken.

Kárász Róbert drónfelvételét itt találja – kattintson! 

A Lajver Borbirtok következő rendezvénye az augusztus 25-én tartandó Lajver Halnapok lesz, mely még a mostaninál is grandiózusabb és színesebb programokkal várja az érdeklődőket.

Találkozzunk ott is és éljük át együtt a Lajver életérzést!

Képgaléria: Kadarka.net