full screen background image
Keresés
2020 július 31 - péntek
  • :
  • :

Határozati javaslat az önkormányzati cégek átláthatósága érdekében

Határozati javaslat az önkormányzati cégek átláthatósága érdekében

2020.01.09. Határozati javaslatot fogadott el az önkormányzati cégek átlátható működése érdekében a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság.

A Közgyűlés elé terjesztendő javaslat alapján külső szakértő bevonásával vizsgálják az önkormányzati többségi tulajdonú cégek, valamint az önkormányzat gazdálkodását, feladatainak átvilágítását a 2014-2019-es időszakot felölelően. Emellett ezen cégek vezetőit felhívják arra, hogy továbbítsák a Bizottság részére a 2020-as évre vonatkozó üzleti tervet és cash flow-t, valamint a 2019 évi mérleget november hónapig bezárólag, illetve a 2018-as évi mérleget.

A Bizottság támogatta a Szent György Lovagrend és a Csapó Dániel iskola közterülethasználati díj mellőzése iránti kérelmét. Nem támogatták viszont a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap és az Alisca Bau Zrt. közterülethasználati díjának elengedését. A Bizottság döntése szerint az utóbbiból befolyó 115 ezer forintos összeget a gázrobbanás károsultjainak támogatására fordítják.

Ezen túlmenően – egy decemberi baleset nyomán – döntés született arról, hogy ún. gomba tükröt helyeznek ki a Bor utca és az Árnyék utca kereszteződésében.

Az ülésen megválasztották Illés Tamást (ÉSZ) a Bizottság alelnökének, melynek jegyzőkönyv hitelesítői megbízását Mezei László kapta meg. A bizottság ezzel teljessé vált.

Illusztráció: Kadarka.net
Read previous post:
Close