full screen background image
Keresés
2019 február 16 - szombat
  • :
  • :

Havazással kezdődhet a jövő hét Szekszárdon és környékén

Havazással kezdődhet a jövő hét Szekszárdon és környékén

2018.02.11. A következő napokban visszatér a csapadékos, télies idő. Többször várható hó, havas eső, de ónos eső, eső is. A leghidegebb órákban jellemzően mínuszok lesznek, a hét második felében viszont melegedés várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

opel-bannerhirdetés

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén hétfő hajnalban -3, napközben 4, kedd hajnalban 0, napközben 3, szerda hajnalban -1, napközben 4 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján az ég borult lesz, a légmozgás hétfőn gyenge, kedden mérsékelt, szerdán várhatóan élénk, időnként erős lesz. Hétfőn több mint két milliméter csapadék várható hó, illetve havas eső formájában, kedden további több mint négy milliméter hó hullhat.

Az előrejelzés alapján csütörtök hajnalban -3, napközben 4 fok, péntek hajnalban -4, napközben 5 fok, míg szombat hajnalban 0, napközben 7 fok valószínű Szekszárdon és környékén.

Országos előrejelzés

Hétfőn hajnaltájt Nyugat-Dunántúlon és északon helyenként már szállingózhat, eshet a hó, nyugaton átmeneti ónos eső sem kizárt. Délelőtt a Dunántúlon egyre többfelé, délutántól másutt elszórtan várható vegyes halmazállapotú csapadék: hó, havas eső, helyenként eső. Jelentősebb mennyiség délnyugaton hullhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és 0 fok között, a legmagasabb hőmérséklet 0 és plusz 6 fok között várható.

Kedden túlnyomóan borult lesz az ég. Többfelé várható havas eső, havazás, a Tiszántúlon eső is lehet. A szél időnként megélénkül, helyenként meg is erősödik. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 1, napközben 0 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán többfelé várható havazás, havas eső, a Tiszántúlon eső is lehet. A szél időnként megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon viharos lökések is előfordulhatnak, ami ott a havat is hordhatja. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a maximumhőmérséklet 0 és plusz 5 fok között valószínű.

Csütörtökön keleten helyenként előfordulhat eső, havas eső, a hegyekben havazás. A szél még élénk, néhol erős lesz, majd mérséklődik a légmozgás. A leghidegebb órákban mínusz 7 és 0, napközben plusz 1 és 6 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken napközben már erősen felhős lesz az ég, helyenként eső, havas eső is valószínű. A minimumhőmérséklet általában mínusz 5 és 0 fok között valószínű, de az átmenetileg derült, havas, szélcsendes tájakon mínusz 10 fok is lehet. Napközben plusz 2-7 fokig melegszik a levegő.

Szombaton többnyire erősen felhős idő valószínű ködfoltokkal, elszórtan esővel, északon havas eső is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a legmagasabb hőmérséklet plusz 3-8 fok között alakul.

Vasárnap elszórtan várható eső, havas eső, a hegyekben hó, majd északkelet felől csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 2, napközben plusz 3 és 8 fok között alakul a hőmérséklet – olvasható az előrejelzésben.

A képen Szekszárd. Fotó: Kadarka.net

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close