full screen background image
Keresés
2018 október 17 - szerda
  • :
  • :

Ház udvarán parkoló autóból lopott Tolnán

Ház udvarán parkoló autóból lopott Tolnán

2017.12.05. Vádemelést javasol a rendőrség egy medinai férfi ellen, aki különféle különféle értékeket lopott egy tolnai ház udvarán parkoló autóból.

2018hirdetés

A 21 éves férfi 2017. szeptember 30-án éjszaka bement egy tolnai ház udvarára, majd a nyitott autóból ellopott egy pénztárcát, benne készpénzzel, bankkártyával, személyes okmányokkal és étkezési kártyával. Az elkövető a bankkártyával több alkalommal is vásárolt Tolnán, mielőtt a sértett letiltotta azt.

A rendőrök a nyomozás eredményeként azonosították, majd lopás vétség, valamint csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a férfit. A bűncselekmények elkövetését beismerte, az eljárás során szabadlábon védekezhet.

A Tolnai Rendőrőrs munkatársai a nyomozást befejezték, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes ügyészség részére átadták.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a járműveket soha nem tanácsos nyitva hagyni, még akkor sem, ha az autó a garázsban, vagy az udvarban parkol, főleg, ha értékek is vannak az utastérben. Fontos továbbá, hogy az elvesztett bankkártyát haladéktalanul le kell tiltani, amelyre a nap 24 órájában lehetőség nyílik a kártyát kibocsátó banknál. A PIN kódot azonban ennek ellenére sem szabad a kártya közelében tárolni, hiszen a bűnelkövetők még ez idő alatt is leemelhetik a rajta lévő összeget.

Ha bűncselekmény áldozata lett, haladéktalanul hívja a 112-es segélyhívó számot, és a rendőrök érkezéséig lehetőleg hagyja érintetlenül a járművét.
Read previous post:
Close