full screen background image
Keresés
2020 május 28 - csütörtök
  • :
  • :

Házi őrizetbe helyezték a hárommilliárd forintos csalás gyanúsítottjait Szekszárdon

Házi őrizetbe helyezték a hárommilliárd forintos csalás gyanúsítottjait Szekszárdon

2017.06.07. Előzetes letartóztatás helyett házi őrizetbe helyezte a Szekszárdi Törvényszék szerdán annak a hárommilliárd forintos költségvetési csalásnak a gyanúsítottjait, akik autóversenyekhez kötöttek fiktív reklámszerződéseket – közölte honlapján a törvényszék.

A 2016. november 17-én előzetes letartóztatásba helyezett hét gyanúsított közül hat emberrel szemben rendelték el a házi őrizetet, egy gyanúsítottnak korábban megszűnt a letartóztatása. A törvényszék szerint a hat ember esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, de elegendő velük szemben enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása is.

Az ügyben többrendbeli, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt folyik büntetőeljárás.

Mint azt korábban megírtuk, a NAV Dél-Dunántúli Bűnügyi Igazgatóság korábbi tájékoztatása szerint szerint az elkövetők autóversenyek rendezéséhez évente több milliárd forint értékben kötöttek szponzori szerződéseket, majd a pénz nagy részét visszaosztották a támogató cégeknek, amelyek adóbevallásukban azt költségként elszámolták. A szponzorációnak álcázott adócsalás 3,2 milliárd forint kárt okozott a központi költségvetésnek.

MTI
Read previous post:
Close