full screen background image
Keresés
2018 május 21 - hétfő
  • :
  • :

Hét százalékkal nőttek az utasbiztosítások tavaly

Hét százalékkal nőttek az utasbiztosítások tavaly

2017.01.19. Tavaly átlagosan naponta 580 forintért kötöttek utasbiztosítást a külföldre készülők, ami 7 százalékos átlagdíj-növekedést jelent az előző évhez képest a Netrisk.hu adatai szerint.

polus_autohazhirdetés

Az online biztosításközvetítő portálon a kötések 40 százaléka az utazást megelőző napon, további 14 százaléka az utazás napján született. Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény szerint egyre gyakoribbak a hosszú hétvégékre korlátozódó utazások, 2014-ben az utasbiztosítási szerződések 35, 2016-ban már 39 százaléka szólt 3-5 napra. A négynapos mellett a nyolcnapos utazások a leggyakoribbak, továbbra is a hetes turnusokra jellemző 8 nap, 7 éjszaka rendszerhez igazodik az utasbiztosítások csaknem 15 százaléka.

Folyamatosan nő azok aránya, akik utasbiztosításukat az interneten kötik meg, a Netrisk.hu szerint 2016 végére ez az arány elérte a 40 százalékot.

A síelni indulóknak az átlagnál 31 százalékkal magasabb díjat, napi 760 forintot kell átlagosan fizetniük, elsősorban a magasabb mentési és ellátási költségek miatt. A síbiztosítást kötők 75 százaléka Ausztriába utazik, 9 százalék a szlovákiai, további 4-4 százalék pedig az olasz vagy francia sípályákat veszi célba. A síelők átlagéletkora 32 év, a síutakra az idei szezonban átlagosan 5 napos utasbiztosítást kötnek az ügyfelek – közölte a Netrisk.hu.

MTI
Read previous post:
Close