full screen background image
Keresés
2020 május 30 - szombat
  • :
  • :

Hideg reggelek, kellemes nappali csúcshőmérsékletek

Hideg reggelek, kellemes nappali csúcshőmérsékletek

2020.05.22. A reggelek hidegek lesznek, de napközben kellemes hőmérsékletek várhatók a hétvégén Szekszárdon és környéken.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 4, napközben 21, szombat hajnalban 7, napközben 20, vasárnap hajnalban 12, napközben 20 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken mérsékelt, szombaton mérsékelt, időnként erős, vasárnap mérsékelt légmozgásra lehet számítani. Az égbolt pénteken derült, szombaton erősen-, vasárnap közepesen közepesen felhős lesz. Szombaton 1-, vasárnap 9 mm csapadék várható.

Hétfőn hajnalban 10, napközben 19, kedd hajnalban 10, napközben 18, szerda hajnalban 11, napközben 20fok valószínű Szekszárdon és környékén. Csapadék nem várható.

Országos előrejelzés

Pénteken túlnyomóan napos idő várható jellemzően kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 2-8 fok között alakul, de elsősorban az északi völgyekben, illetve helyenként a Duna-Tisza közén gyengén fagyhat. A legmagasabb hőmérséklet döntően 20-23 fok között valószínű, de az északkeleti határvidéken kissé hűvösebb lehet.

Szombaton az ország nagy részén csak rövidebb, vagy szűrt napsütés várható. A Dunántúlon és esetleg az északi megyékben lehet gyenge eső, majd késő este az érkező fronthoz kötődve a Kisalföldön már zivatarok is kialakulhatnak. Késő estétől északnyugaton már viharossá fokozódhat a szél. A minimumhőmérséklet általában 5-10 fok között alakul, de északkeleten, az északi völgyekben néhol gyengén fagyhat, illetve talajmenti fagy nagyobb területen is lehet. A maximumhőmérséklet 16-24 fok között várható, délnyugaton lesz a melegebb.

Vasárnap reggel zárt felhőzet vonul át az ország fölött esővel, de az ég is döröghet. Reggeltől északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, megszűnik a csapadék. A déli óráktól a gomolyfelhős, napos időben már csak helyenként valószínű zápor. A szél erős, a Dunántúl egy részein főként éjjel viharos lesz. A leghidegebb órákban 8-14 fok lesz. Napközben 17-22 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

Fotó: Kiss Albert

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close