full screen background image
Keresés
2020 március 31 - kedd
  • :
  • :

Hosszú hétvége hazai bajnokival

Hosszú hétvége hazai bajnokival

2016.10.28. Az NB1 A-csoportos bajnokság 6. fordulója keretében szombaton 18 órától a ZTE NKK-t fogadja az Atomerőmű KSC Szekszárd a Szekszárd Városi Sportcsarnokban.

A PEAC hosszabbításra kényszerítése, majd a Sopron és Cegléd legyőzése után a DVTK otthonában tovább folytatta idei bravúrszereplését az Atomerőmű KSC Szekszárd, miután Djokics Zseljkocsapata – végig uralva a mérkőzést – öt pontos győzelmet aratott Diósgyőrben. Külön öröm, hogy a sikerből minden játékos tevékenyen kivette a részét, hiszen a légiósok mellett például a két fiatal, Studer Ágnes és Gereben Lívia, illetve a Czank Tímeán remekül védekező Theodoreán Alexandra is extra teljesítményt nyújtott.

Videó: PM REC

A héten sajnos az örömbe üröm is vegyült, miután Hajdu Zsanett tájékoztatta a szakvezetést, befejezi élsportolói pályafutását. A klub vezetősége ezúton is köszöni a szekszárdi színekben eltöltött 16 évet, a civil élethez pedig sok szerencsét és boldogságot kíván.

A ZTE Női Kosárlabda Klub háza táján jelentős változások voltak a nyári szünetben. A klub élére új vezetőség került kinevezésre, az edzői kispadon pedig Gáll Tamást a fiatal Gáspár Dávid váltotta. Az előző évi játékoskeretet jócskán sikerült megerősíteni, hiszen a három távozó – Licskai Zsófia (PEAC), Pap Regina (Dávid Kornél KA) és Szélesy Judit (visszavonult) – helyére két amerikai, Kirby Burkholderés Ashley Daniels, valamint Vincze Virág (Sopron) és a tavaly még KSC-s színekben pattogtató Őri Györgyi érkezett. A tavalyi csapatból Zalaegerszegen maradt Böröndy Vivien, Horváth Zsófia, Jurkó Noémi, Kovács Cintia, Kovács Georgina, Nagy Dóra, Orsó Viktória, Szalay Virág és Velkey Krisztinais.

A ZTE négy forduló után 3-1-es mérleggel a tabella előkelő harmadik helyén áll. Az első fordulóban – a páratlan létszámú bajnoki mezőny miatt – szabadnapos voltak, majd a másodikban hazai pályán 81-78-ra verték a Ceglédet. Ezt egy idegenbeli vereség (76-52) követte a Győr otthonában, ami után két hazai sikert arattak a Vasas (71-50) és a BEAC (84-52) ellen.

Az egyéni statisztikákat illetően Burkholder viszi a prímet, aki dobott pontokban (20,0), labdaszerzésben (3,5) és IBM-pontokban (27,5) is ligaelső. Mellette Nagy (13,8 pont; 4,5 gólpassz; 2,8 labdaszerzés), Daniels (8,5 pont; 5,8 lepattanó) és Horváth (7,0 pont; 5,0 lepattanó) átlagol még két számjegyű IBM-pontot.

A szombat 18:00-kor kezdődő Atomerőmű KSC Szekszárd – ZTE Női Kosárlabda Klub (v.: Gál, Praksch, Menyhárt) NB1 A-csoportos találkozóra szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Forrás: kscszekszard.hu. Videó: PM REC
Read previous post:
Close