full screen background image
Keresés
2019 március 21 - csütörtök
  • :
  • :

Húszezer látogató az első Pünkösdi Hal- és Vad Ünnepen

Húszezer látogató az első Pünkösdi Hal- és Vad Ünnepen

2016.05.17. A hűvös és esős időjárás ellenére is mintegy húszezer látogatója volt az első alkalommal megrendezett Pünkösdi Hal- és Vad Ünnepnek Szekszárdon.

Nem volt szerencséje a városnak és a szekszárdiaknak a hosszú hétvégén, már ami az időjárást illeti. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az eső délután mindig elállt, így három táncos produkció kivételével szinte minden programot sikerült megtartani. Több színpadi fellépést, így például a fúvószenekar koncertjét is végül a gasztrosátorban tartották meg – tudtuk meg Halmai-Nagy Róberttől, a Babits Mihály Kulturális Központ igazgatójától.

Az igazgató kérdésünkre elmondta, népszerűek voltak a színpadi produkciók, köztük a helyi zenekarok fellépése. A legnépesebb közönséget a hazai Honeybeast együttes, illetve a Boban & Marco Markovic Orkestar fellépése vonzotta. Mindkét koncertet 3000-4000 ember hallgatta a Béla király téren. Ez jól mutatja, hogy a külföldi fellépők mellett a hazai könnyűzenei koncertekre is nagy az igény – mondta Halmai-Nagy Róbert.

Mintegy  százötvenen töltötték ki azt az űrlapot, melyen az újfajta pünkösdi rendezvénnyel kapcsolatosan fejthették ki véleményüket a látogatók. A kérdőív online változatát  most is kitöltheti – kattintson!

A koncertek mellett népszerű volt a gasztrosátor is, ahol az előzetesen megbecsültnél több adag étel fogyott. A Pünkösdi Hal- és Vad Ünnep egyébként korán sem csak szekszárdiakat és környékbelieket vonzott. Többek között Debrecenből, Nyíregyházáról, Gyöngyösről és Budapestről is érkeztek vendégek – tudtuk meg.

A közönség jól fogadta az új szemléletben megrendezett, első alkalommal megtartott Pünkösdi Hal- és Vad Ünnepet. Az újítások célja volt, hogy tavasszal is legyen egy a Szekszárdi Szüreti Napokhoz hasonló, nagyobb közönséget vonzó színvonalas rendezvény a városban. A tapasztalat pedig azt mutatja, hogy a közönség részéről is van erre igény, így a jővő évi pünkösd alkalmával is folytatják az idén megkezdett utat – összegzett Halmai-Nagy Róbert.

Fotó: Facebook.com/BabitsMihalyKulturalisKozpont
Read previous post:
Close