full screen background image
Keresés
2020 június 30 - kedd
  • :
  • :

Idén is meghirdette alkotói pályázatát az Országos Tűzmegelőzési Bizottság

Idén is meghirdette alkotói pályázatát az Országos Tűzmegelőzési Bizottság

2017.03.28. Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idén is meghirdette alkotói pályázatát óvodások, általános iskolások és középiskolások részére. A felmenő rendszerű pályázatra az iskolások a 6-10 éves, a 11-14 éves, valamint a 15-18 éves korcsoportban küldhetnek egyéni alkotásokat május 21-ig.

A Tolna megyei pályázat védnöke: Dr. Balázs Gábor tű. ezredes tűzoltósági, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. A bírálóbizottság elnöke: Gerzsei Péter igazgató, Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szekszárdi Tankerület vezető.

A pályázat célja, hogy az óvodások és az iskolások a kreatív alkotásaikon keresztül mutassák be a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes világát. A pályázaton az alkotások központi témája a tűzvédelem. Ezt a tűzoltó hivatás bemutatásával, egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával, vagy bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó művel lehet bemutatni.

A pályázatra az óvodások szabadkézi rajz kategóriában pályázhatnak, A/4-es vagy A/3-as méretű alkotásokkal.

Az iskolások korcsoportonkénti kategóriái:

  • szabadkézi rajz (A/3-as méretű ceruza, toll, tus, kréta, akvarell, pasztell kép vagy bármely más szabadkézi technikával készített A/4-es méretű alkotás pl. monotípia)
  • számítógépes rajz (A/3-as méretben nyomtatható számítógéppel készített alkotás)
  • egyéb kézműves alkotás (bármilyen anyagból készített pl. papír, gyurma, agyag alkotás, legfeljebb 30×20×20 cm méretben)
  • vers (legfeljebb 1db A/4-es oldal terjedelmű költemény)
  • mese (legfeljebb 2db A/4-es oldal terjedelmű tanulságos történet)

Benyújtás módja: a szabadkézi rajzok és az egyéb kézműves alkotások beadása eredetiben személyesen vagy postai úton a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 7100 Szekszárd, Mikes utca 16-22. címen, a többi kategóriában e-mailen a tolna.titkarsag@katved.gov.hu e-mail címen.

Az alkotás leadásakor megadandó adatok: név, életkor (a pályázat beérkezési határidő napján betöltött életkor), e-mail cím, telefonos elérhetőség. Az alkotások mellé a szülő vagy gondviselő hozzájáruló nyilatkozatát is mellékelni kell!

Beérkezési határidő: 2017. május 21.

Díjazás: a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság bírálóbizottsága az óvodások és az iskolások pályázatai közül korcsoportokon belül kategóriánként 3-3 alkotást díjaz. Az első helyen díjazott alkotások automatikusan részt vesznek az országos versenyben is! Az országos verseny nyertese családjával egy balatoni nyaraláson vehet részt, az országos verseny további nyertesi a Fővárosi Állat- és Növénykertbe felhasználható családi belépőt kapnak.

Az iskola/óvoda ahonnan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda/iskola 2017”címet, amely együtt jár a tűzoltóság egyszeri, az iskolában/óvodában tartandó bemutatójával (füstsátor, tálcatűz oltás, olajtűz oltás, roncsvágás) és tűzvédelmi oktatás megtartásával.

Eredményhirdetés: 2017. május 26. (péntek) 15:00 órakor a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon (7100 Szekszárd, Mikes utca 16-22.)

Az országos díjátadót 2017. június 9-én a Fővárosi Nagycirkuszban (1146 Budapest, Állatkerti körút 12/a.) tartják, ahová a megyei díjazottak és családtagjaik is meghívást kapnak.

További információ: a tolna.titkarsag@katved.gov.hu e-mail címen.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A kép illusztráció
Read previous post:
Close