full screen background image
Keresés
2019 március 24 - vasárnap
  • :
  • :

Időkapszulát helyeztek el a molyhos tölgy tiszteletére

Időkapszulát helyeztek el a molyhos tölgy tiszteletére

2016.05.26. Május 25-én szerdán, Szent Orbán napján ünnepelték meg a 2016-os év Európai Év Fája címet a molyhos tölgynél Bátaszéken.

A Szent Orbán napi ünnepség részeként délután öt órakor gyalogos zarándoklat indult a római katolikus templomtól a Szent Orbán kápolnáig. Ezt követően 18 órától szentmisét celebrált Mayer Mihály nyugalmazott püspök. A mise alatt került sor a molyhos tölgy időkapszulájának megáldására, majd dr. Bozsolik Róbert polgármester elhelyezte a kapszulát a kápolna padozatában. Az időkapszulába a 2016-os év Európai Év Fájával, a Bátaszéki Molyhos Tölggyel kapcsolatos újságcikkek, rajzok, versek, mese, honlapok képe, a nevezéssel és a versennyel kapcsolatos információk, hanganyagok, valamint videók kerültek.

Utána dr. Bozsolik Róbert polgármester köszöntötte a megjelenteket, sor került – a hagyományoknak megfelelően – a tölgy borral történő meglocsolására és egy molyhos tölgy csemetét is ültettek a győztes fa szomszédságába, melyet szintén meglocsoltak borral.

A programon közreműködött a Bátaszéki Ifjúsági Fúvószenekar. Zárásként a helyi termelők borait, valamint a klasszikus sváb péksüteményt, a kráflit kóstolhatták meg a résztvevők.

A Kadarka.net molyhos tölgyről szóló anyagait itt találja – kattintson!

Forrás/fotó: Bataszek.hu
Read previous post:
Close