full screen background image
Keresés
2020 január 20 - hétfő
  • :
  • :

Harminc fogat versenyzett a II. Szekszárdi Fogathajtó Majálison

Harminc fogat versenyzett a II. Szekszárdi Fogathajtó Majálison

2018.04.30. Színvonalas, jó hangulatú versenynek lehettek szemtanúi azok, akik ellátogattak vasárnap délután a II. Szekszárdi Fogathajtó Majálisra, melynek  a Pollack Mihály utcai sportpálya adott otthont.

A Szakcs-Szekszárd Lovas Barátok Egyesülete által szervezett II. Szekszárdi Fogathajtó Majálison összesen harminc kettesfogat szállt kétfordulós versenybe akadályhajtásban, nagy ló kategóriában. A résztvevők főként Tolnából érkeztek, de Fejér és Baranya megyéből is voltak nevezők. A Monomer Kupa néven megtartott C kategóriás akadályhajtáson összesen húsz fogat mérette meg magát. A fogatok irányítói nem csak a díjakért, de a pontokért is harcba szálltak, a C kategóriában szerzett pontok ugyanis az országos pontgyűjtő versenybe is beleszámítanak – mondta el a Kadarka.net-nek Nemes Nauzika.

A szervező ugyancsak tudatta, emellett – 10 fogat részvételével – D kategóriában tartottak akadályhajtást kettesfogatok részére. Hozzátette, a kategória indulói főként hobbi szinten űzik a fogathajtást.

Fotó: Kadarka.net

Nemes Nauzika ugyancsak elmondta, az érdeklődőket – akik a Rády József Huszárbandérium bemutatóját is láthatták – póni négyesfogat és nagy ló négyesfogat  bemutatóval, valamint kézművesvásárral, gyermekfoglalkoztatóval és póni lovaglással is várták. Hozzáfűzte, becslésük alapján a nap folyamán több száz néző követte figyelemmel a versenyt, melyet Dr. Molnár Kata, Szekszárd jegyzője nyitott meg.

Varga István, a Szakcs-Szekszárd Lovas Barátok Egyesülete elnöke, egyben versenyigazgató arról számolt be, hogy a fogathajtó majális jó hangulatban és ami nagyon fontos, balesetmentesen zajlott le. A szervező egyesület vezetője rövid szakmai értékelésében elismerően szólt a résztvevő hajtókról és lovakról. Szavai szerint a verseny jó szakmai szinten zajlott.

Az elnök arról is beszámolt, hogy Tolnában és a régióban is egyre több a fiatal fogathajtó, aki szeretnének fejlődni a fogathajtásban. Olyan megyei fogathajtó is van köztük, akit világbajnok segít – fűzte hozzá.

Varga István zárásként felhívta a figyelmet, hogy a Szakcs-Szekszárd Lovas Barátok Egyesülete május 19-én a Tesco szekszárdi hipermarketénél megtartandó nyílt napon standdal várja az egyesület, valamint a fogathajtás iránt érdeklődőket.

Eredmények:

Monomer kupa C (H2)
1. Nagy Péter – Tolna-Mözsi LE
2. Rodenbücher András – Zombai Lovasklub Egyesület
3. Nagy János – Simontornyai TC

Pontgyűjtő akadályhajtás CAN-D (H2)
1. Nagy Péter – Tolna-Mözsi Le
2. Id. Semjén Attila – Mezőszilasi Lse
3. Pápes Attila – Zombai Lovasklub Egyesület

Kettesfogat CAN-D (H2)
1. Bodnár József
2. Ifj. Oszkó János – Pincehelyi Lovasegyesület
3. Pincehelyi Lovasegyesület – Faddi SE

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close