full screen background image
Keresés
2020 július 30 - csütörtök
  • :
  • :

Ingyenes mini önvédelmi tanfolyam indul Szekszárdon

Ingyenes mini önvédelmi tanfolyam indul Szekszárdon

2019.09.05. Ingyenes, négy alkalomból álló mini önvédelmi tanfolyam indít az Alisca Taekwondo Klub. A cél, hogy könnyen elsajátítható, testmérettől és erőnléttől függetlenül alkalmazható önvédelmi technikákat tanítsanak, melyek segítségével akár egy vékony nő is megvédheti magát.

Ács Rezső Szekszárd polgármestere a városházán megtartott csütörtök délutáni sajtótájékoztatón tudatta, a szombaton megrendezett Tolna Megyei Polgárőrnapon merült fel témaként, hogy miként lehetne tovább erősíteni a polgárok biztonságérzetét. Kiemelte, ezt egy újszerű kezdeményezéssel szeretnék segíteni, ezért az Alisca Taekwondo Klub segítségével ingyenes mini önvédelmi tanfolyam indul.

Rácz Petra, a klub vezetőedzője elmondta, az önkormányzat kereste meg őket az ötlettel. Hozzátette, korábban is gondoltak már rá, hogy a klasszikus értelemben vett önvédelemmel komolyabban kellene foglalkozni a sportágon belül.

Rácz Petra és Ács Rezső a sajtótájékoztatón. Fotó: Kadarka.net.

Megosztotta, olyan 4-5 mozdulatból álló gyakorlatsorokat dolgoztak ki, melyeket bárki könnyen elsajátíthat és testmérettől, erőnléttől függetlenül alkalmazhat egy támadás esetén. A gyakorlatsorok célja, hogy segítségükkel a megtámadott ember ki tudjon szabadulni a támadó szorításából, hogy időt nyerjen a menekülésre. Emellett a résztvevők néhány egyszerű támadó technikát is elsajátíthatnak. Az edzések nem lesznek megerőltetők, de az ízületeket terhelhetik. A részvételhez sportruházat és némi folyadék szükséges.

A négy alkalmas tanfolyamra nem csak hölgyek és felnőttek, de nagyobb gyermekek és férfiak jelentkezését is várják. A 1,5 órás edzéseket szombatonként 16 órai (ez alól kivétel a jövő hétvége, amikor vasárnap lesz az edzés) kezdettel tartják a Babits Mihály Kulturális Központban. Az első edzést most szombaton (2019.09.07.) tartják, az utolsót szeptember 28.-án.

Azok, akik szeretnének részt venni a tanfolyamon, részvételi szándékukat a klub Facebook oldalán létrehozott eseménynél, vagy a racz.petra.tkd@gmail.com címen jelezhetik. A „regisztráció” nem kötelező.

Az Alisca Taekwondo Klub Facebook oldala – kattintson!

Illusztráció: Alisca Taekwondo Klub
Read previous post:
Close