full screen background image
Keresés
2018 október 19 - péntek
  • :
  • :

Internetes csalót buktattak le a tolnai rendőrök – rengeteg embert átvert

Internetes csalót buktattak le a tolnai rendőrök – rengeteg embert átvert

2017.11.24. Internetes csalássorozattal több, mint 1,5 millió forint kárt okozott egy 29 éves karcagi nő, aki ellen vádemelést javasolnak a tolnai rendőrök.

2018hirdetés

A nő 2016. januárja és augusztusa között kedvezményes áron megvásárolható tárgyakat hirdetett az interneten. A hirdetésekre jelentkezők előre elutalták a megvásárolni kívánt termékek árát, de a pénzükért nem kaptak semmit – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

A rendőrök a nyomozás eredményeként azonosították a 29 éves nőt, akit 274 rendbeli csalás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A nő, aki beismerte a bűncselekmények elkövetését, szabadlábon védekezhet. A bűncselekményekkel összesen 1,64 millió forint kárt okozott, amelynek egy kisebb részét visszatérítette a sértetteknek. A nyomozás során kiderült, hogy a nő sok esetben olyan tárgyakat is árult, amelyekkel nem is rendelkezett.

A tolnai rendőrök a nyomozást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek a napokban átadták.

A rendőrség felhívja a figyelmet, az internet minden előnye ellenére arra is alkalmas, hogy a csalók tévedésbe ejtsék az apróhirdetési oldalakat böngészőket. Ugyancsak figyelmeztetnek, akik magánszemélytől kívánnak vásárolni, azok kérjenek bővebb tájékoztatást a termékről, az átvétel, a postázás, valamint a biztonságos fizetés lehetőségeiről. Minden esetben kérjenek olyan képeket, amelyeket az eladó készített. Kérjék el az eladó adatait, majd vegyék fel vele a kapcsolatot és hívják fel telefonon is. Vessék fel a személyes átvétel lehetőségét is. Amennyiben az eladó ezt elutasítja, úgy hitelessége megkérdőjelezhető. Idegen személyeknek soha ne utaljanak, vagy küldjenek előre pénzt, használják az utánvétes postázás lehetőségét. Az adásvételről folytatott beszélgetéseket, a telefonszámokat, email címeket, internetes adatokat mindig mentsék le, őrizzék meg.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close