full screen background image
Keresés
2018 július 16 - hétfő
  • :
  • :

Iparterület és agrárlogisztikai központ épül Bátaszéken

Iparterület és agrárlogisztikai központ épül Bátaszéken

2017.07.08. Iparterületet alakítanak ki és agrárlogisztikai központ épül a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program több mint 800 millió forintos támogatásával Bátaszéken – közölte a Tolna megyei város polgármestere az MTI-vel.

reklam_furdonapok_2018hirdetés

Bozsolik Róbert (független) elmondta: a város tulajdonában lévő, 12 hektáros, ipari parknak szánt a területből 6,2 hektárt 267 millió forintos beruházással közművesítenek, itt kap helyet majd a mezőgazdasági létesítmény, amelyet 550 millió forintból építenek fel 2018 végéig.

A 2000 négyzetméteres agrárlogisztikai központban hűtőház, csomagolóüzem, raktár, irodák kapnak helyet. A 6200 lakosú város környékén elsősorban kajszi- és őszibarack-ültetvények vannak; a projektleírás szerint a jelenleg 150-200 hektárnyi gyümölcskultúra területe a következő években 300-400 hektárra nőhet.

A logisztikai központ, amely 10-15 munkahelyet teremt, segíti a termelőket abban, hogy magasabb áron értékesítsék termékeiket – jegyezte meg a város vezetője.

Ismertetése szerint eddig egy-egy szállítmányozási és egy építőipari vállalkozás jelezte betelepülési szándékát az iparterületre, ahol egy bátaszéki magánbefektetői csoport biogombatermesztő üzemet tervez létesíteni.

A képen Bátaszék. Fotó: Facebook.com – dr. Bozsolik Róbert

MTI
Read previous post:
Close