full screen background image
Keresés
2019 június 12 - szerda
  • :
  • :

Ismét Szekszárdra látogat a magyar cyclocross mezőny színe-java

Ismét Szekszárdra látogat a magyar cyclocross mezőny színe-java

2018.10.09. Október 21-én vasárnap ismét Szekszárdra látogat a magyar cyclocross mezőny színe-java. A bringások tizenegy kategóriában fogják összemérni tudásukat a különlegesnek mondható „lakótelepi” pályán.

A Szekszárdi Sportközpont második alkalommal szervez cyclocross magyar kupafutamot. A városban óriási hagyományai vannak a kerékpársportnak, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az ország egyik legnagyobb múlttal rendelkező országúti versenye a Gemenc Nagydíj.

A Sportközpont elsődleges célja természetesen a kerékpározás népszerűsítése, ennek megfelelően esett a helyszínválasztás ismét a Baka István Általános Iskola körülötti területre és a mellette elterülő dirt pályára.

A szervezők bíznak benne, hogy nemcsak a magyar kerékpáros elit és a lelkes szabadidős bringások, hanem a lakosság is szép számban kilátogat a látványosnak ígérkező megmérettetésre.

Előnevezésre október 15-én éjfélig van lehetőség, az előnevezés hamarosan indul!

A terepkerékpár (cyclocross) versenyeket az országúti és mountain bike-szezont váltva, ősszel és télen rendezik 1500-3000 méter hosszú körpályán, amik földutakon, réteken, füves területeken, aszfalton, lépcsőkön, különböző mesterséges és látványos akadályokon haladnak keresztül. A szakág 1950 óta rendez világbajnokságot.

Versenykiírás – kattintson!
Nevezés – kattintson!
Facebook esemény – kattintson!

Forrás:  Szekszárdi Sportközpont. Fotó: Vanik Zoltán

Kapcsolódó cikk:
Kétszáztíz biciklis állt rajthoz a látványos szekszárdi kerékpáros versenyen – fotók

 
Read previous post:
Close