full screen background image
Keresés
2020 február 20 - csütörtök
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Ittasan száguldozott, majd balesetet okozott Szekszárdon

Ittasan száguldozott, majd balesetet okozott Szekszárdon

2017.08.23. Vádemelést javasol a rendőrség egy kakasdi férfi ellen, aki ittasan okozott balesetet Szekszárdon.

A 20 éves férfi 2017. február 19-én éjfélkor személygépkocsival közlekedett Szekszárdon, a Béri Balogh Ádám utcában. Haladása során elvesztette uralmát a jármű felett, ami az úttest két széle között sodródva végül egy füves területen állt meg. Az autóban ketten utaztak, sérülést egyikük sem szenvedett – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

A jármű vezetője a műszaki szakértő megállapítása alapján 110 kilométer/órás sebességnél is gyorsabban hajtott. A férfit a rendőrök intézkedés alá vonták, melynek során alkoholszondát alkalmaztak vele szemben, ami pozitív eredményt mutatott. Az ittasság tényét a későbbi szakértői vizsgálat is alátámasztotta.

A rendőrök a férfi jogosítványát elvették, majd ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntett, valamint közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során elismerte a felelősségét a balesetért. Az eljárás során szabadlábon védekezhetett.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a nyomozást befejezték, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes járási ügyészség részére a napokban átadták.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close