full screen background image
Keresés
2018 április 21 - szombat
  • :
  • :

Játékos versenyen mérhették össze tudásukat a diákok Dombóváron

Játékos versenyen mérhették össze tudásukat a diákok Dombóváron

2017.05.19. Játékos programokon vehettek részt a rendőrség és a Viharmadár Önkéntes Mentő Egyesület közös szervezésében megtartott V. Prevenciós Napon a középiskolások Dombóváron.

polus_autohazhirdetés

Ötödik alkalommal rendezte meg a Dombóvári Rendőrkapitányság péntek délelőtt a Prevenciós Napot, amelyben társszervezőként működött közre a Viharmadár Önkéntes Mentő Egyesület. A rendezvény házigazdája az Esterházy Miklós Szakképző Iskola volt. A helyszínen a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem is bemutatót tartott – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

A prevenciós napra a város valamennyi középiskoláját meghívták, intézményenként három csapat vett részt a játékos programsorozaton. A kilenc csapat tagjai a bűn- és balesetmegelőzés témaköreire épített versenyszámokban mérték össze tudásukat. A résztvevőknek kerékpáros ügyességi versenyen, akadálypályán és más elméleti és gyakorlati jellegű versenyeken is bizonyítaniuk kellett rátermettségüket. A megmérettetés jelentős eleme volt a csapatinduló. A verseny helyezettjei kupát és érmeket kaptak.

A szervezők az iskolásokon kívül a helyszínre invitálták a város ovisait is, akik csoportokban érkeztek és nagy örömmel próbálták ki a mentőszolgálat, a katasztrófavédelem, valamint a rendőrség járműveit. A rendőrség határvadász-képzésének toborzása is helyett kapott a programok között.

Helyezettek:

I.: Apáczai Csere János Szakközépiskola Dombóvár “INFÓZIÓSOK” nevű csapata
II.: Ilyés Gyula Gimnázium Dombóvár “Illyés Gyusza 28” nevű csapata
III.: Illyés Gyula Gimnázium Dombóvár “Dóri és az Elitek” nevű csapata

Kerékpáros ügyességi verseny különdíj:
Lány: Mohai Lili (Illyés Gyula Gimnázium Dombóvár )
Fiú: Gebhart Kevin (Illyés Gyula Gimnázium Dombóvár)

Csapatinduló különdíj:
Apáczai Csere János Szakközépiskola Dombóvár “INFÓZIÓSOK” nevű csapata

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close