full screen background image
Keresés
2020 július 1 - szerda
  • :
  • :

Jelentős mennyiségű csapadék várható Szekszárd környékén

Jelentős mennyiségű csapadék várható Szekszárd környékén

2019.04.09. Jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás az előttünk álló napokban Szekszárd környékén.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén szerda hajnalban 9, napközben 21, csütörtök hajnalban 9, napközben 14, vasárnap hajnalban 9, napközben 9 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján szerdán, csütörtökön és pénteken mérsékelt, illetve élénk légmozgásra lehet számítani. Az égbolt szerdán közepesen felhős, csütörtökön és szombaton borult lesz. Szerdán 1-, csütörtökön mintegy 30-, pénteken 7 mm csapadék várható.

Országos előrejelzés

A hét második felében országszerte várható eső, a heti csapadékmennyiség 15 és 30 milliméter között valószínű, néhány helyen ennél is több lehet, így a talaj vízkészlete a jelentősen nőhet.

Gyakran lesz élénk, többször erős az északi, északkeleti szél, amelyet a növényvédőszeres-permetezésnél kell számításba venni.

A héten a természetes vegetáció, a fű is gyors fejlődésnek indul, “kizöldül” az ország, ez a csapadékkal párosulva véget vet a szárazfű tüzes időszaknak – írta a meteorológiai szolgálat.

Megjegyezték, hogy a napokban sokféle gyümölcsfa virágzik, aminek kedvez a meleg időjárás, az 5 centiméteren mért talajhőmérséklet jellemzően 10-12 fok körül van és a mélyebb rétegek sem hidegebbek, ami már megfelelő a kukorica vetéséhez.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az agro.met.hu oldalán közölt előrejelzése mintegy 120 automata mérőállomásán, továbbá csaknem 500 csapadékmérő állomásán mért adatai alapján áll össze.

Illusztráció: Kadarka.net

Kadarka.net/MTI