full screen background image
Keresés
2018 július 17 - kedd
  • :
  • :

Joggal hihették a szekszárdiak, hogy valami nagy baj történt

Joggal hihették a szekszárdiak, hogy valami nagy baj történt

2017.06.16. Tűz ütött ki az Est Café-ban és a Babits Mihály Művelődési Központban is, szerencsére azonban ezek csak a parancsnoki ellenőrző gyakorlatok gyakorlatterveiben léteztek.

reklam_furdonapok_2018hirdetés

Az elmúlt egy hét során több alkalommal is találkozhattak a megyeszékhely lakói a tűzoltókkal, és joggal hihették, hogy valami nagy baj történt, hiszen több gépjárműfecskendővel vonultak a megadott helyszínre. Múlt héten a dr. Hirling Ádám utcában, ezen a héten pedig az Est Café-ban és a Babits Mihály Kulturális Központban ütött ki tűz a gyakorlat feltételezése szerint.

Mindkét esetben az egyik alagsori helyiségben keletkezett tűz, ahol egy ember bent rekedt. Őt kellett a tűzoltóknak megtalálniuk és kimenteniük, valamint természetesen a lángokat megfékezniük. Győri Lajos tű. alezredes tűzoltóparancsnok értékelése szerint a feladatokat az előírások és szabályok maradéktalan betartásával teljesítette mindhárom szolgálati csoport állománya.

A parancsnoki ellenőrző gyakorlatok során a tűzoltói állomány felkészültségét, valamint a helyismereti foglalkozásokon elsajátított ismeretek alkalmazását ellenőrzi a tűzoltóparancsnok évente két alkalommal.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Fotó: Szekszárd HTP
Read previous post:
Close