full screen background image
Keresés
2020 július 31 - péntek
  • :
  • :

Jogi fórumon kaptak tanácsokat a civil szervezetek Szekszárdon

Jogi fórumon kaptak tanácsokat a civil szervezetek Szekszárdon

2017.10.08. Civil szervezetek képviselőinek tartott jogi fórumot csütörtökön a Tolna Megyei Civil Információs Centrum (CIC) Szekszárdon.

A fórumon dr. Takács Zita, a CIC jogi tanácsadója számolt be azoktól a legfontosabb jogi változásokról, melyeket minden civil vezetőek ismernie kell. Dr. Takács Zita felhívta a fórum résztvevőinek figyelmét, hogy mivel a közigazgatásban a papír alapú kommunikációról áttérnek az elektronikus kommunikációra, ezért a gazdálkodó szervezetek számára 2018. január 1-től kötelező a Cégkapu használata, így a Cégkapura történő regisztrálást legkésőbb 2017. december 31-ig el kell végezni. Az ügyvéd a fórumon a gyakorlatban is bemutatta a regisztrálás menetét.

Dr. Takács Zita ugyancsak ismertette a szervezetek egyszerűsített nyilvántartásba vételi és változásbejegyzési eljárásaiban alkalmazandó új mintaokiratait. A fórumon szintén szó esett a civil szervezetek változás bejegyzéssel kapcsolatosan gyakran előkerülő problémáiról és az Általános Nyomtatványkitöltő Keretprogram (ÁNYK)  használatáról, valamint a civil szervezetek megszüntetéséről és a legfontosabb jogi szabályokról.

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close