full screen background image
Keresés
2020 február 17 - hétfő
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Jogosulatlanul megszerzett üzemanyagkártyával akart tankolni

Jogosulatlanul megszerzett üzemanyagkártyával akart tankolni

2018.01.21. Vádemelési javaslattal zárt le egy készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel való visszaélés vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Tolnai Rendőrőrs Bűnügyi Alosztálya.

Egy faddi férfi feljelentése alapján rendelt el nyomozást a Tolnai Rendőrőrs 2017. május 19-én, mert a rendelkezésre álló adatok alapján egy férfi aznap egy tolnai benzinkúton gázolajat tankolt kannákba, melyet egy üzemanyagkártyával szeretett volna kifizetni, azonban azon nem állt rendelkezésre összeg. A férfi a gázolaj ellenértékét nem térítette meg.

A 18 éves faddi férfi egy jogosulatlanul megszerzett üzemanyagkártyával kísérelt meg tankolni Pakson, majd Tolnán is – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök a faddi férfit gyanúsítottként hallgatták ki jogosulatlanul megszerzett elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségének megalapozott gyanúja miatt. A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte és elmondta, hogy a tankoló kártyát a munkáltatója telephelyén lévő gépjárműből vette ki, a főnöke tudta és beleegyezése nélkül. A férfi az eljárás során szabadlábon védekezhet.

A Tolnai Rendőrőrs Bűnügyi Alosztályának munkatársai a nyomozást befejezték, az ügyet vádemelési javaslattal az ügyészségnek a napokban átadták.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close