full screen background image
Keresés
2020 február 22 - szombat
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Ács Rezső: ne fizessen az Alfa Nova cégének, a Global Faktornak

Ács Rezső: ne fizessen az Alfa Nova cégének, a Global Faktornak

2016.11.07. Jogosulatlanul küldött több szekszárdi távfűtéses ingatlan tulajdonosának fizetési felszólítást a korábbi szolgáltató Alfa Nova Kft. cége, a Global Faktor Zrt. – figyelmeztet az önkormányzat.

Több távfűtéses szekszárdi lakás tulajdonosa kapott – csúsztatásokkal teli – levélben fizetési felszólítást hétfőn a korábbi távhőszolgáltató Alfa Nova Kft. cégétől, a Global Faktor Zrt.-től – mondta el Ács Rezső polgármester hétfő délután sajtótájékoztatón.

A városvezető emlékeztetett, a közgyűlés döntése értelmében egyértelmű jogi helyzet állt elő 2015. augusztus 16-án, ekkortól ugyanis a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. vette át a városban a távhőszolgáltatást. Az ezt követő időszakra már csak a Vagyonkezelő, illetve a város idő közben létrehozott saját cége, a Szekszárdi Távhőszolgáltató Kft. jogosult számlát kiállítani a szolgáltatásban érintettek részére.

Az Alfa Nova cége olyan időszak után kér pénzt a szekszárdiaktól, mely időszakban már nem végezte a szolgáltatást, ezért a követelés teljességgel jogszerűtlen. Éppen ezért a Global Faktor Kft. által követelt pénzt nem kell befizetni és senki ne is fizesse be azt – hangsúlyozta ács Rezső. Mindenki legyen nyugodt, a távhőszolgáltatást átvétele jogszerűen zajlott le. Erről a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) által kiadott engedélyek is tanúskodnak – fűzte hozzá.

Az 5600 ingatlant és 15-16 ezer szekszárdit érintő távhőszolgáltatás zavartalanul folyik.

A Global Faktor Kft. egy az Alfa Nova Kft. által Dunaújvárosban megnyert perre hivatkozva, fals információk alapján küldte ki a felszólító leveleket, mely fogyasztóvédelmi és jogi kérdéseket egyaránt felvet – tájékoztatott Csukle Tibor ügyvezető.

A távhőszolgáltatási törvényben foglaltak szerint számla kiállítására a szolgáltató jogosult, a szolgáltató pedig az, aki a szolgáltatást nyújtja. Ez pedig a Szekszárdi Távhőszolgáltató Kft. – mondta el Bálint Zoltán, a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. igazgatója.

Az ügy előzményeiről itt talál bővebb információt – kattintson!

A képen Ács Rezső (j), Csukle Tibor és Bálint Zoltán. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close